BAE boş okul bahçelerini ağaçlandırıyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) Emirates Çevre Grubu’nun (EEG), 2015’te McDonald’s ile işbirliği içinde başlattığı “Daha Yeşil Bir Gelecek için Fidan Dik” girişimi ile 7 devlet okuluna 350 ağaç dikildi.

Arap Çevre Günü kutlamalarında EEG, yedi emirlik boyunca başlattığı girişim hakkında bilgi verdi. EEG Başkanı Habiba Al Marashi, “Olgunluğa bağlı olarak bu ağaçlar karbondioksit emisyonlarını azaltabiliyor” ifadelerini kullandı.

AMAÇ ÇOCUKLARA AĞAÇ SEVGİSİNİ AŞILAMAK

Yeşillendirilecek boş okul alanları, öğrencileri çevreye karşı sorumlu olmaya ve etik bir yaklaşım benimsemeye hazırlayan etkili bir eğitim ve kentsel ağaçlandırma programı.

Program aynı zamanda Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Gelişim Hedefleri’ne destek veriyor ve ulusal düzeyde BAE Vizyonu 2021 ulusal gündeminde yer alan “Sürdürülebilir Çevre ve Altyapı” bölümünü destekliyor.

YAKLAŞIK 3 BİN ÖĞRENCİ PROGRAMA KATILDI

Marashi, “Atölyeler düzenlendikten ve onlara gerekli bilgiler verildikten sonra çocukları bahçeye çıkaracağız ve fidan dikmelerini izleyeceğiz. Ekimden sonra, her şeyin yolunda gitmesini sağlamak için ağaçlara özen göstermekle görev alacaklar” diye konuştu.

McDonald’s BAE’nin ortağı ve genel müdürü Rafic Fakih, “Geçtiğimiz yirmi yıl boyunca, yerel çevremize katkıda bulunmanın anlamlı yollarını belirlemek ve sürdürülebilirliğe daha proaktif bir yaklaşım benimsemek için EEG ile yakın bir şekilde çalıştık” dedi.

2015 yılından bu yana program 2 bin 800 öğrenciye ulaştı. İlk iki aşamada 760 yerli ağacın ekilmesiyle, program bugüne kadar 7 bin metrekarelik araziyi restore etti.

Gulf News