Suudi Arabistan’da turistler nelere dikkat etmeli?

Suudi Arabistan ziyaret edilmesi en zor ülkelerden biriyken şimdi 49 ülke için yeni vize programı başlattı.

İşte Suudi Arabistan’ı ziyaret edecekler için dikkat edilmesi gerekenler;

YENİ VİZE NASIL ALINIR?

ABD, Kanada, Çin, Singapur ve Avustralya ve 38 Avrupa ülke vatandaşlarının başvuracağı turist vizeleri için özel bir site kuruldu. E-vize, bir yıllık, çok girişli bir vize olacak ve turistlere Suudi Arabistan’da 90 güne kadar kalma hakkı sağlayacak.

BİLMENİZ GEREKEN KANUN VE GELENEKLER

Suudi Arabistan hala dünyanın en muhafazakâr ülkelerinden biri olarak kabul ediliyor. Ancak kadınların artık futbol maçlarına katılmalarına ve araba sürmelerine izin veriliyor. Kadınların yine de bir abaya (çarşaf) giymeleri gerekiyor ve birçok kamusal alanda ayrı tutuluyor. Erkekler ise halka açık yerlerde şort giymemeli.

İslami olmayan inançları kamuya uygulamak, her türlü domuz ürünlerini ithal etmek ve alkol ithal etmek, almak veya tüketmek yasak. Çifte vatandaşlık yasaklar arasında yer alıyor, bu nedenle ülkeye iki pasaport ile girdiğinizde birine el konuluyor. Evlilik dışı cinsel ilişkiler, eşcinsellik ve transeksüelliğin tümü yasa dışı ve ziyaretçilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Ramazan ayında, gün batımından önce halka açık yerlerde yemek yemek de yasak. Ayrıca gayri müslim turistler Mekke ve Medine şehirlerini ziyaret edemiyorlar.

KADINLARIN BİLMESİ GEREKEN ŞEYLER

Yabancı uyrukluların bu kısıtlamaların farkında olmaları gerekse de, kuralların tümü turistlere uygulanmıyor. El-Khateeb’e göre, kadın turistler için abaya zorunlu olmayacak, ancak halk plajları da dahil olmak üzere mütevazı kıyafetler zorunlu olacak.

GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Jubbah kentindeki piramitlerden de önce gelen gizemli semboller ve Cidde’nin Eski Şehri’ni hatırlatan harap “kule evler”i ziyaret edebilirsiniz. Gece hayatı için harika bir yer sayılmaz ama Suudi Arabistan mutfağı (tavuk shawarma, fıstık dolgulu kurabiye ve kapsa olarak bilinen bir tavuk ve pilav yemeği) gerçekten mükemmel.

Savoir Flair