BAE’den Pakistan’a 419 milyon çocuk felci aşısı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) 2014’ten bu yana beş yaşın altındaki 71 milyon Pakistanlı çocuğa 418 milyon 956 bin 226 çocuk felci aşısı uyguladığını açıkladı.

BAE Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nehyan’ın direktifleri ve Abu Dabi Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan’ın desteğiyle, Başbakanlık İşleri Bakanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nehyan’ın gözetiminde, Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde önleyici programlarının güçlendirilmesine yönelik sağlık sektörüne insani yardım ve kalkınma desteği devam ediyor.

BAE’DEN PAKİSTANLI ÇOCUKLARA YARDIM

BAE Proje Yönetim Merkezi, 2014’ten Eylül ayının sonuna kadar Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilen BAE çocuk felci aşılama kampanyasının sonuçlarını açıkladı.

Kampanya, dünya çapında çocuk felcini ortadan kaldırmak için Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan’ın girişimlerinden biri olarak geliyor ve salgın hastalıkların yayılmasını azaltmak ve çocukların maruz kaldıkları olumsuz sağlık sonuçlarının önlenmesi için küresel çabaları güçlendirmek için liderlik kılavuzunun bir göstergesi olarak biliniyor.

BAE’DEN 168 MİLYON DOLAR KATKI

BAE, muhtaç ve yoksul insanlara yardım etmek, insani gelişme programları geliştirmek ve insan sağlığının güvenliğine ve dünyanın çeşitli ülkelerinde koruyucu sağlık hizmetine ihtiyaç duyan çocuklara dikkat çekmek için insani yaklaşım ve ilkelerini ortaya koyuyor.

2011’den bu yana, Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan, Pakistan ve Afganistan’a odaklanarak, çocuk felcinin yok edilmesine yönelik küresel çabaları desteklemek için 167,8 milyon ABD doları katkı sağladı.

Şeyh Muhammed’in katkılarıyla, Birleşik Arap Emirlikleri’nin insani yaklaşımı çerçevesinde, ihtiyaç duyan ve yardım isteyen topluluklara ve insanlara insani yardım ve sağlık hizmetleri sunmakla ilgilenen uluslararası kuruluşlarla işbirliği içinde çocuk felcinin ortadan kaldırılmasına yönelik çabalar desteklendi.

BAE’nin Pakistan’a yardım projesinin yönetimi, geçtiğimiz yıllarda BAE aşı kampanyasının ayrıntılı sonuçlarını açıkladı ve kampanyada 2014’ten 2019 Eylül ayının sonuna kadar 71 milyondan fazla Pakistanlı çocuğa 418 milyon 956 bin 226 çocuk felci aşısının yapıldığını açıkladı.

GÖNÜLLÜ EKİPLER YER ALDI

Kampanya altıncı aşamasında, Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin 103 zor ve yüksek riskli bölgesinde ayda 15 ila 16 milyon çocuğu başarıyla aşıladı ve 106 binden fazla hekim, gözlemci, aşılama ekibi üyesi ve 25 binden fazla koruma, güvenlik ve yönetim personelinin katılımıyla gerçekleşti.

Bu kampanya, çeşitli uluslararası kuruluşlarla ortak çabaları arttırma ve sürekli saha çalışması, işbirliği ve insani ortaklıklar geliştirme ve coğrafi kapsamı artırma planlarının bir parçası olarak gerçekleşti.

Kampanya, Pakistan Ordu Komutanlığı, UNICEF, WHO, Pakistan Sağlık Bakanlığı, il devlet bakanlıkları ve Bill ve Melinda Gates Vakfı ile koordineli olarak ve ortak işbirliği içinde gerçekleştirildi. Tüm ortaklar, kampanyanın çabalarının başarısını arttırmak, aşılama ve sigorta ekiplerini desteklemek, hedeflenen çocuklar için aşılama faaliyetlerini planlamak ve organize etmede birlikte çalıştı.

BAE aşılama kampanyasının uygulandığı Pakistan bölgeleri, son yıllarda dünyada kaydedilen en yüksek çocuk felci vakasıyla karşı karşıya ve çocuk felcini yok etmek için harcanan çaba açısından büyük öneme sahip bir alan olarak sınıflandırılıyor.

BAE aşı kampanyasının bu bölgelerdeki başarısı, Pakistan’da çocuk felci virüsüne maruz kalma sayısında önemli bir azalmaya katkıda bulundu. Bu sonuç, Birleşmiş Milletlerin ve dünyanın yakın gelecekte çocuk felcini ortadan kaldırma hedeflerine ulaşmadaki çabasının olumlu bir göstergesi oldu.

WAM