Şarku’l Avsat ve Suudi Medyacılar Kulübü arasında işbirliği mutabakatı

Şarku’l Avsat Gazetesi ve İngiltere’deki Suudi Medyacılar Kulübü arasında medya eğitimi alanında işbirliğini öngören bir mutabakat zaptı imzalandı.

Şarku’l Avsat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gassan Şerbil ve Suudi Medyacılar Kulübü Başkanı Malik Maid gazetenin Londra’daki merkezinde düzenlenen törende mutabakata imza attı.

Gassan Şerbil, gazetenin Suudi medyacıların eğitimindeki rolünü güçlendirmek istediğini dile getirerek, “Şarkul Avsat, Londra’da faaliyet gösteren bir Arap gazetesi olarak, şu anda çeşitli alanlarda benzeri görülmemiş bir hareketliliğe tanık olan Suudi Arabistan başta olmak üzere Arap ülkelerinden basın mensuplarının gelişimine katkı sağlama konusunda kararlı” diye konuştu.

Şerbil, bu mutabakatın Suudi gazetecilerin geliştirilmesine ve aynı zamanda en iyi uluslararası uygulamaları tanımalarına yardımcı olacağını vurguladı.

Malik Maid ise Şarku’l Avsat gazetesinin gösterdiği işbirliğini takdir ederek, mutabakat zaptının imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Suudi Medyacılar Kulübü’nün İngiltere’deki büyük medya kuruluşlarıyla ortaklığını artırmayı hedeflediğini dile getiren Maid, kulübün, Kral Selman ve Veliaht Prens’in liderliğindeki Suudi Arabistan’ın gelişimsel sıçramaları ve çabalarını vurgulamaya katkıda bulunmak için Suudi gazetecileri nitelikli hale getirme ve eğitmeyi hedeflediğini belirtti.

Şarkul Avsat