Heniyye: Hamas, Aksa’yı korumak için elinden geleni yapmaya hazır

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyye, olası bir çatışmaya işaret ederek, Mescid-i Aksa Camii’ni korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Heniye, devamlı işgal girişimlerinin gölgesinde de olsa Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı korumakta asla tereddüt etmeyeceklerini söyledi.

Hamas lideri Heniye Gazze’de yaptığı konuşmada Siyonist dincilerin Aksa’ya girmelerine ve orada ibadet etmelerine izin verilmesinin son derece tehlikeli bir gelişme olduğunu söyledi.

Heniyye “Mescid-i Aksa ve Kudüs’teki durumu İsrail işgali bağlamında daha da kötü hale getirecek iki husus var. Birincisi Siyonistlerin Mescid-i Aksa’da aleni olarak ibadet etmelerine izin verilmesidir. Radikal Siyonistlerin Mescid-i Aksa’yı ziyaret etmelerini sözde “dini bir hak” olarak nitelendirmek oldukça tehlikeli bir durum.

İkinci husus İsrail işgaliyle karşı karşıya olan Mescid-i Aksa muhafızlarının marjinalleştirilmesi. Bugün siyonist polis muhafızlara bir kordon koyuyor ve onları Aksa’dan uzaklaştırıyor”

Heniyye Babu’r Rahme’de kutsal alanlara karşı yapılan Siyonist saygısızlığı daha önce Ürdün ve Mısır Hükümetlerinin himayesinde gerçekleştirilen anlaşmalara bir darbe olarak nitelendirdi. Ardından “Mescid-i Aksa’yı koruma sorumluluğunu bizler taşıyoruz. Aksa’yı korumak için her şeyi yapmaya hazırız.” dedi.

Şarkul Avsat