Dubai’de bir yılda 130 bin ağacı kesilmekten kurtaracak proje

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) başlatılan kağıtsız hizmet projesi kapsamında Dubai Hükümetine bağlı 88 servis daha katıldı. Proje ile şimdiye dek 1 milyar dolar tasarruf sağlanırken yılda 130 bin ağaç kesilmekten kurtulacak.

DubaiNow, Dubai’yi dijital bir şehre dönüştürmeyi amaçlayan Smart Dubai (Akıllı Dubai) girişiminin bir parçası.

KAĞIT HARCAMAYA SON

Uygulama aracılığıyla, Dubai sakinleri faturalarını ödeyebilir, araçlarını yenileyebilir, herhangi bir konuda bir ihlal bildirebilir, genel olarak iş ilanlarına ve ulaşım bilgilerine bakabilir.

Şubat 2018’de başlatılan Dubai Kâğıtsız stratejisi, tüm iç ve dış hükümeti tüketici işlemlerine sayısallaştırmayı ve tüm işlemlerin 12 Aralık 2021 tarihine kadar yüzde 100 olarak kâğıtsız olmasını sağlamayı amaçlıyor.

PROJEYLE YILDA 130 BİN AĞAÇ KURTULACAK

Şimdiye kadar 15 hükümet hizmet servisi Smart Dubai girişimi hizmetlerini uygulama aracılığıyla sunuyor. Bu hizmet servisleri arasında Dubai Arazi Departmanı (DLD), Dubai Yollar ve Ulaşım Otoritesi (RTA), Bilgi ve İnsan Kaynakları Otoritesi (KHDA), Dubai Havalimanı, Dubai Polisi, Dubai Elektrik ve Su Otoritesi (DEWA), Ekonomik Gelişme Departmanı (DED), Turizm ve Ticaret Piyasası Departmanı (DTCM), Dubai Mahkemeleri, Dubai Belediyesi (DM), Dubai Cumhuriyet Savcılığı, Dubai Sağlık Otoritesi (DHA), Toplum Kalkınma Otoritesi, Vatandaşlık ve Kimlik Federal Otoritesi-Dubai (FAIC) ve Dubai Gümrükleri bulunuyor.

Smart Dubai Genel Müdürü Dr. Aisha bint Butti bin Bishr, “Tamamen kâğıtsız işlemlere geçişimizi hızlandırmak için tüm Dubai hükümet kurumlarıyla çalışmaya devam edeceğiz. Şimdi, devlet hizmetleri merkezlerine yapılan fiziksel ziyaret ihtiyacını ortadan kaldırmanın yanı sıra, kullanıcı başına 28 saatten tasarruf edeceğiz” şeklinde konuştu.

2021’den sonra, devlet kurumları artık herhangi bir işlem için müşteriden kâğıt belge talep etmeyecek ve vermeyecek. Hükümet çalışanları da önemli işlemlerde veya iç işlemlerde kâğıt vermeyi veya almayı durduracak.

Stratejinin uygulanmasının, yılda bir milyardan fazla kâğıt kullanımını ortadan kaldırarak 130 bin ağaç tasarrufu sağlaması bekleniyor.

Gulf Business