Geleceğe Yatırım Girişimi 2019, yarın Riyad’da başlıyor

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu’nun (PIF) Kral Selman bin Abdulaziz’in himayesinde düzenlediği ‘Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) 2019’, 30 ülkeyi temsilen 300 uluslararası katılımcının iştirakiyle yarın başkent Riyad’da başlayacak.

‘Geleceğe Yatırım Girişimi 2019’a katılacak olan 6 binden fazla uzman ve katılımcının yüzde 39’u Kuzey Amerika, yüzde 20’si Avrupa, yüzde 19’u Asya, yaklaşık yüzde 15’i ise Ortadoğu’dan geliyor. PIF’ın ‘Geleceğe Yatırım Girişimi 2019’ ile ilgili açıklamalarına göre 49 farklı şirket, girişime destek veriyor. Bunların arasında 16 stratejik ortak bulunuyor. Dow Chemical Company, HSBC, Samsung Electronics, LuLu Group International, Reliance Industries Limited, Dubai Port World, Riyad Bank, SABIC, Suudi Arabistan Havayolları, Kızıldeniz Kalkınma Şirketi ve Ma’aden ise bu ortaklardan bazıları.

Girişim’in aynı zamanda dünyanın önde gelen danışmanlık firmaları arasından 12 farklı bilgi ortağı bulunuyor. Bu ortaklarla beraber, gelişmekte olan işletmeleri ve yatırım eğilimlerini keşfetmeye ve erken büyüme fırsatlarını belirlemeye yönelik 12 farklı tartışma oturumu düzenlenecek. Deloitte, Ernst & Young (EY), KPMG, Palladium ve PricewaterhouseCoopers (PWC) de bu ortaklardan bazıları.

Diğer yandan Girişim’in 21 küresel ortağı ise teknoloji dünyasındaki yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi en son gelişme ve yenilikleri ele alacak. Graffiti Extreme E, Green Impact, Huawei Electronics, Pure Harvest, Riva Energy Solutions, SenseTime ve Virgin Hyperloop One şirketleri ise bu küresel ortaklar arasında bulunuyor.

Sürdürülebilirlik, teknoloji ve toplumların geleceği gibi konularda paydaşlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi için düzenlenen FII; karar üreticileri, yatırımcılar, mucitler ve dünya liderleri arasında da yaratıcı iletişimi kolaylaştırmaya uygun bir platform sunuyor.

Üçüncüsü düzenlenen FII’nın bu yılki başlığı “İş dünyasının geleceği nedir?” Yaşamın sürdürülebilirliğini destekleyen inovasyon ve yatırım modellerini keşfetmeyi amaçlayan “Sürdürülebilir Gelecek”, teknoloji endüstrisinin büyümesini için iş ve politika çerçeveleri sunacak olan “Herkes İçin Teknoloji” ve makine çağında insanlığa ilham veren kültürel sistemler kurmayı ele alacak olan “Gelişmiş Toplum” başlıkları ise Girişim’in ana temalarını oluşturuyor.

FII aynı zamanda, iş ve eğlence konusundaki değişiklikleri ele alacak olan “Kapsamlı İş”, “Etkileşimli Eğlence” ve “Toplumsal Uyum” başlıkları altında üç zirveye ev sahipliği yapacak. ‘Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) 2019’, bu ayın sonuna kadar devam edecek.

Şarkul Avsat