Arap kadınlarını güçlendirmek için yeni bir girişim

Daha fazla kadının sesini duyurmak için yeni bir küresel konuşmacı dalgasını desteklemek ve teşvik etmek için yeni bir platform ortaya çıktı.

“She is Arab (O, Arap)”, Arap kadınlarının yeni sesi olma iddiasıyla dünyadaki Arap kadınları için ilk özel konuşma platformu.

Girişim, hedeflerini “Her alanda Arap kadın konuşmacıları ve fikir liderlerini temsil etmek ve geliştirmek misyonumuz”  ifadeleri ile tanımlıyor.

Yeni girişim, insani eylem, kamu politikası, halkla ilişkiler ve entegre pazarlama iletişimi alanlarında deneyime sahip iki uluslararası kalkınma uzmanı, Noha Hefny ve Samar Alshorafa tarafından kuruldu.

Noha ve Samar’ın etkileyici özgeçmişleri arasında Birleşmiş Milletler, Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Avrupa Komisyonu’nun Mısır Endüstriyel Modernizasyon Programı, Muhammed bin Raşid Al Mektum Vakfı, PepsiCo, McKinsey & Company gibi kuruluşlar yer alıyor.  Yani bu iki kadın seslerinin nasıl duyulacağını biliyor.

Girişim, “Nihayetinde hedefimiz Arap kadınlarını, yalnızca MENA’da değil, bütün dünyada ilham verici rol modelleri, bilginin yaratıcıları ve taşıyıcıları olarak konumlandırmak” ifadeleri ile görevlerini tanımlıyor.

Emirates Woman