Fransız banka patronu, Suudi Arabistan piyasasının kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu söyledi

Fransa’nın Kurumsal ve Yatırım Bankası NATİXİS’in Başkanı Marc Vincent, Suudi Arabistan’ın ekonomik gücünün, Ortadoğu’da devam eden siyasi huzursuzluk ve ekonomik belirsizliğe rağmen şirketin bu topraklardaki genişlemesi için önemli bir etken olduğunu ifade etti.

Marc Vincent, şirketinin Suudi Arabistan’daki varlıkları ve bölgeye “güvenilirlik ve uzmanlık” getirebileceklerini söyledi.

Yatırım ve kurumsal NATIXIS bankası, yüzde 70’inden fazlasını elinde tutan daha büyük BPCE bankasının bir yan kuruluşu. Geri kalan yüzde 30 ise Paris Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görüyor.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da üçüncüsü düzenlenen Geleceğe Yatırım Girişimi’nde konuşan Vincent, bankanın dünya genelinde 1 trilyon dolardan fazla bir değere sahip olduğunu söyledi.

Bankanın Suudi Arabistan ayağı için gerekli tüm çalışmalar tamamlandı. Son olarak bankanın kurulması için Krallığın onayı gerekiyor.

Fransız bankacılık patronu, bölgedeki istikrarsızlık ve güvensizliğe rağmen Suudi Arabistan piyasasının doğası gereği ayakta kalabildiğini ve bu kararı alırken bu etkeni göz önünde bulundurduklarını ifade etti.

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Aramco’ya ait tesisler, 14 Eylül’de yapılan drone saldırısına maruz kalmış ve üretimde kısa vadeli bir düşüş yaşanmıştı.

Vincent, “Hala Suudi Arabistan’a geliyoruz, çünkü bu bölgede büyük bir ekonomi. Müşterimize sunacağımız uzmanlığın bölgenin ihtiyaçlarına uygun olduğunu düşünüyoruz. Kendi uzmanlığımızı getirebileceğimize inanıyoruz ” dedi.

Vincent, “Bu bizim için Suudi Arabistan ekonomisinin gücü ve beklentisiyle ilgili bir bahis. Bir takım zorlukların yaşandığı bir bölge olduğunu tamamen anlıyoruz, ancak aynı zamanda olumlu bir evrim olduğuna inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vincent aynı zamanda bir dizi enerji sektörü firması ile çalışmayı planladıklarını da sözlerine ekledi.

Arab News