Suudi Arabistan çölünün ortasında eşsiz sahil manzarası

Suudi Arabistan’ın Tebuk şehrinin 325 km güneyinde bulunan Kızıldeniz kıyısındaki el-Vecih bölgesi günümüze kadar güzelliğini koruyan çarpıcı manzarası ve bozulmamış doğası ile dikkat çekiyor.

El-Arabiya bölgeyi incelemek için yola çıktı ve Vecih ilinin 45 kilometre kuzeyinde, denizin güzelliğini ve göz alıcı renklerinin muhteşem görüntüsünü çekti. “Nuheyrah” kasabası yakınlarındaki Şarm Havaz sahilindeki yolculuğa Suudi fotoğrafçı Muhammed El Şerif eşlik etti.

Şerif, “Mekan, doğal bir yüzme havuzu olarak nitelendiriliyor çünkü dalgalar dar bir koridordan geçerek tek bir taraftan geliyor. Ayrıca dalış yapanlar, yüzmek isteyenler ve balık tutkunlarının da uğrak yeri olarak Amala projesinin de bir parçası olarak biliniyor” dedi.

70 YIL ÖNCE SAHİLE VURAN GEMİ

Adaların renklerinin ve denizin maviliğinin güzelliğine dikkat çeken Şerif, bölgenin nefes kesen ve dinlendirici bir yer olduğunu, güzel yerleri fotoğraflamak için bir drone kamera kullandığını belirtti.

Şerif sahildeki eski bir geminin enkazına dikkat çekti ve hikayesinden bahsederek, 70 yıldan daha uzun bir zaman önce bölge halkının mal ve yiyecek taşıdığını ve Mısır’a döndüğü sırada geminin bozulduğu ve bu yerde kaldığını söyledi.

Şerif, diğer rivayetlere göre geminin tüccar İbrahim Gaban’a ait olduğunu ve Havaz’ın plajına demirlediğini ve bakımın tamamlanmadığını ve bugün turistler için ilgi çekici bir yer olduğunu ifade etti.

Al Arabiya