BAE’de İslami bankacılık kullanımı son 5 yılın en yüksek seviyesinde

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yapılan yeni bir araştırmaya göre, İslami bankacılık etkisi son 5 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Emirates Islamic tarafından 2014 yılında başlatılan İslami Bankacılık kullanımı bu yılın başından beri en yüksek seviyede olduğunu belirtti. Yapılan ankete katılan her beş kişiden üçünün, yüzde 60’ının, en az bir tane şeriat uyumlu ürünü bulunuyor.

İSLAMİ BANKACILIK ÜRÜNLERİ KULLANIMI ARTTI

Ankete katılan katılımcıların geleneksel bankacılık ürünlerini kullanmaları, 2019’dan bu yana yüzde iki, 2015’ten bu yana ise yüzde beş oranında düştü. Endeks, İslami ürünlerin kullanımının son beş yılda yüzde 13 oranında arttığını da belirtti.

2018 yılında yüzde 35 olan İslami bankaların gelişim oranları da 2019’te yüzde 38’e yükseldi. İslami bankaların, bir dizi olumlu özelliğe sahip olduğunu kabul eden müşterilerin yüzdesi ile yükselmeye devam ediyor.

GAYRİMÜSLİMLER ARASINDA DA YAYGIN

Ankete göre, İslami bankalar, teknoloji ve müşteri hizmetleri ile ilgili kilit alanlarda önemli gelişmelerle 2015 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde gelişme gösteriyor. Bununla birlikte, Tekafül gibi bazı ürünler için İslami bankacılık terimlerinin farkındalığının artmasına rağmen, İslami bankacılık terminolojisinin bilgisi ya da farkındalığı 2015’ten bu yana net bir gelişme görmedi.

Önümüzdeki altı ay içinde İslami bir bankacılık ürününe abone olacağını söyleyen müşteri sayısı, 2018’den bu yana yüzde 80 oranında aynı kaldığı da belirtildi.

Son beş yılda gayrimüslimler arasında ise bu oranın yüzde 59’dan yüzde 76’ya yükseldiği de belirtildi.

Bu yılki basının en önemli bulguları, sektörün hem Müslüman hem de Müslüman olmayan müşterilerin sayısının artmasını sağlamaya devam ettiğini gösteriyor.

Emirates Islamic CEO Yardımcısı Wasim Saifi, “Önümüzdeki yıl Expo 2020 Dubai öncesi endeksin olumlu bulguları, İslami finansın büyümesini sürdürmek için eşsiz bir fırsat sunuyor” ifadelerini kullandı.

Arabian Business