Emaar Properties Dubai’nin en çok rağbet gören şirketi oldu

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, hem daha projesi bitmemiş mülklerde hem de ikincil piyasada Emaar Properties tarafından inşa edilen mülkler en çok rağbet gören mülkler oldu.

Araştırmada, satılan mülklerde yaklaşık olarak yüzde 125’lik bir artışın yaşandığını ve bu artışa da Emaar tarafından inşa edilen mülklere artan alıcı ilgisinin güçlü bir kanıtı olduğu belirtildi.

Property Finder’da Veri ve Araştırma Direktörü Lynnette Abad, “Emaar, iyi tasarlanmış ve düşünülmüş planlı ve kaliteli evler sunan olağanüstü bir üne sahip. Müşteriler,  ikincil piyasada mülk satın almak istediklerinde, bunlar önemli faktörlerdir” diye konuştu.

Damac Emlak Başkanı Hussain Sajwani Bloomberg’e verdiği röportajında, Damac’ın son iki yılda yeni satışları önemli ölçüde azalttığını ve stoklarında bulunan mülkleri satmaya odaklanacağını söyledi.

Bu yılın ilk dokuz ayında diğer büyük geliştiriciler tarafından inşa edilen evler için talep Damac mülkleri için 2 bin 294 satış, Nakheel mülkleri için bin 653 satış, Dubai Properties Group için bin 639 satış olarak açıklandı.

Veriler, ocak ayından eylül ayına kadar plan dışı satış hacminde büyük bir artış kaydeden geliştiricilerin Emaar, Seven Tides International, Dubai Properties Group, Meraas ve Dubai Hills Estate olduğunu belirtti.

Dubai, şu ana kadar 2019 yılında ikincil pazardaki 12 bin 605 adet işlemle karşılaştırıldığında toplam 18 bin 166 plan dışı konut satışı kaydetti. Property Finder istatistiklerine göre, plan dışı satışların hâkim olduğu bölgeler Güney Dubai, Business Bay, Villanova, The Lagoons ve Downtown Dubai bölgeleri.

Abad, “Bu eğilimin gelecek yıla da yayılacağına inanıyorum, geliştiricilerin mevcut projelerini tamamlamaya odaklandıkları için daha az sayıda yeni proje başlatıldı” dedi.

Bu yıl Dubai’de şu ana kadar 37 bin 250 konut ve mülk dışı konut projesi tamamlandı.

Arabian Business