Expo 2020 Dubai için 25 milyon ziyaretçi bekleniyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenlenecek olan Expo 2020 Dubai için uluslararası pazarlarda açılan binden fazla bilet satış noktası sayesinde 25 milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Küresel tur şirketleri, seyahat acenteleri, otel grupları ve havayolları şirketleri, Expo 2020’ye BAE dışından gelen ziyaretçilerin yüzde 70’ini karşılayacak ve Expo 2020’yi tarihin en kalabalık dönemi haline getirme hedefine ulaşmada hayati bir rol oynayacak.

EN FAZLA ZİYARETÇİ ÇEKECEK ETKİNLİK

Expo 2020, bu büyük etkinliğin başlamasından yaklaşık bir yıl önce bilet sağlamak için geniş bir satıcı ağı sağlayarak, distribütörlerin uluslararası ziyaretçiler için dünyanın en iyi etkinliğini bütçelerine ve ilgi alanlarına göre deneyimlemeleri için seyahat paketleri oluşturmalarını kolaylaştırdı.

Expo 2020 Dubai Ticari Sorumlusu Sanjeev Kosla, “Oluşturduğumuz sertifikalı bilet dağıtıcıları ağı, bu aşamada önceki Uluslararası Expo turnuvalarında benzer bir ağı aşıyor” şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında, “Küresel seyahat endüstrisi, uluslararası ziyaretlerin akışını destekleyecek ana kanaldır, yetkili distribütörlere pazarlarında tanıtım ve pazarlama desteği sağlama taahhüdümüzle, Expo Dubai tarihinde en fazla sayıda uluslararası ziyaretçiyi çekecek” dedi.

2 MİLYONDAN FAZLA BİLET SATIŞI BEKLENİYOR

Expo 2020, bu ülkelerdeki potansiyel ziyaretçilerin seyahat planlama sürecinin farklı aşamalarında bilet rezervasyonu yaparak hedef pazarlardaki bayi ağlarının aktivasyonuna dayanıyordu. Expo tahminlerine göre, uluslararası bayilerde 2 milyondan fazla bilet satışı bekleniyor.

18 yaş ve üstü yetişkinler için bir günlük bilet ücreti 120 dirhem (33 ABD doları) iken, üç günlük bilet 260 dirhem (71 dolar) tutarında. Expo 2020, 5 yaşın altındaki öğrenciler ve gençler, 65 yaş ve üstü yaşlılar için çeşitli indirimler sağlıyor ve engelli olanlara ücretsiz giriş imkanı sunuyor.

Biletler, sahiplerine her gün 60’tan fazla canlı performans, geleceğin tekniklerini öğrenmek, uluslararası sanatçıların kutlamalarına katılmak, günlük performanslar, eşsiz mimari tasarımlar, özel kutlamalar ve dünyanın dört bir yanından 200’den fazla yiyecek ve içecek satış noktası dahil olmak üzere olağanüstü bir deneyim yaşatacak. 192 katılımcı ülkenin standlarını ziyaret etmenin yanı sıra yaratıcılık ve yenilikçilik, teknoloji, kültür, miras ve daha birçok alanda en iyi teklifleri öğrenme şansı bulacak.

Arap bölgesinde ilk kez düzenlenecek olan Expo 2020 Dubai, yalnızca BAE’de değil, bölgede ve dünyada da yaratıcılığını sergileyerek muhteşem bir etkinlik olacak.

WAM