Kral Selman, BAE’de 4. kez Devlet Başkanı seçilen Şeyh Halife bin Zayed’i tebrik etti

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yüksek Konseyi tarafından 4’üncü dönem Devlet Başkanı olarak seçilen Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ı tebrik etti.

Kral Selman mesajında, “Birleşik Arap Emirlikleri Yüksek Konseyi’nin aldığı karar vesilesiyle, Birleşik Arap Emirlikleri halkını daha güzel yaşam sunmak için çıktığınız bu yolda sizi tebrik ediyorum. Suudi Arabistan olarak iyi dileklerimizi sunmaktan mutluluk duyuyoruz. İki ülkenin kardeş halkları arasındaki ilişkileri güçlendirmek için elinizden geleni yapacağınıza inancımız tamdır” dedi.

Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan ise Kral Selman’ın açıklamalarından mutluluk duyduyğunu ifade ederek, iki dost ülke ilişkilerini güçlendirmek için her zaman daha çok çalışacağını ifade etti.

BAE Yüksek Konseyi, Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ı, 4’üncü dönem Devlet Başkanı olarak seçti. BAE anayasasına göre 5 yıl daha görevde olacak Zayed Al Nahyan’ı Devlet Başkanlığı’na seçen Yüksek Konsey, liderlerine desteklerinin her zaman tam olduğunu ifade etti.

Şarkul Avsat