2019 Dubai Uluslararası Otomobil Fuarı başlıyor

Dubai Uluslararası Otomobil Fuarı,  bu yıl otomotiv alanında 272 milyon dolar değerinde çok sayıda ürünü sergileyecek.

2019 etkinliğinin reklam sloganı Future Mobility (Geleceğin Hareketi). Etkinlik, Dubai ve Abu Dabi arasında önerilen Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) peyzajının bir özelliği olarak belirlenen sadece Hiperdöngü teknolojisine değil,  aynı zamanda toplu taşımacılığa da odaklanacak.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde 12 Kasım Salı ile 16 Kasım Cumartesi arasında gerçekleşecek olan motor şovunda en son modellerini ve teknolojilerini sergileyen en büyük üreticilerden bazıları yer alacak. Organizatörler bunun 30 yıllık tarihindeki en gelişmiş ve deneyim odaklı etkinlik olacağını söylüyor.

Katılımcılar, Dubai sokaklarının üzerinde sanal drone uçuşu yapma şansını da elde edecekler.

Bir 3D modelleme stüdyosu, reklam öğelerinden oluşan bir ekibin dijital bir ortamda baştan sona yeni bir aracı nasıl şekillendirebileceğini de gösterecek ve çizim tahtaları üzerinde çalışan tasarımcıların ve mühendislerin konseptini karanlık çağlara ait bir olay gibi gösterecek.

DÜNYANIN EN HIZLI ELEKTRİKLİ OTOMOBİLİ

Arabalara gelince, dünyanın en hızlı elektrikli otomobili ilk gösterisine çıkacak. İki saniyeden daha kısa sürede saatte 100 kilometreye çıkan Aspark OWL.

Mercedes-Benz, BMW, Ferrari, Maserati, Lincoln, Cadillac, Chevrolet, GMC, Jaguar Land Rover, Nissan ve Mitsubishi gibi üreticiler de en son modellerini ve teknolojilerini sergileyecekler.

Bu etkinlikte,  Bugatti Veyron, Lamborghini Veneno ve Gumpart Apollo S da dahil olmak üzere yaklaşık 136 milyon dolar değerinde özel şahsa ait hiper arabalar da sergilenecek.

Etkinlikte ayrıca otomobillerini sokak toplantılarında sergileyen, bölgenin yalnızca kadınlara özel araba kulübü de yer alacak.

Etkinliğe giriş yetişkinler için 8 dolar, 12-18 yaş arasındakiler için 5 dolar, 12 yaşın altındakiler için ücretsiz.

The National