BAE, Gine’ye toplam 10 bin kilovat kapasiteli jeneratör sağladı

Halife bin Zayed Al Nahyan İnsani Yardım Vakfı, Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan’ın direktifleri, Abu Dabi Prensi Başbakan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın desteğiyle ve Halife bin Zayed Vakfı Başkanı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nahyan’ın denetiminde, Halifa bin Zayed Al Nahyan Vakfı, Gine Cumhuriyeti’ne hedeflenen alanların ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayacak şekilde uluslararası standartlara uygun olarak çalışan 10 bin KW üretim kapasitesine sahip bir dizi jeneratör sağladı.

Vakıf, tedarikçiden büyük bir teknik delegasyonun varlığında son teknik muayeneden sonra jeneratörleri satın aldı ve bölgeye sevk etti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) tarafından Gine hükümetine sağlanan bu destek, ülke genelinde elektrik tedarik edebilen, taşıyabilen ve değiş tokuş edebilen güvenilir bir ulusal ağ aracılığıyla, ülkeye sürdürülebilir kalkınmanın en önemli bileşenlerinden biri olarak gerekli enerjiyi sağlama konusundaki çabasına yardımcı olmak için yapıldı.

Halife bin Zayed Al Nahyan Vakfı’nın resmi bir kaynağı, Vakfın her zaman akıllı liderlik direktiflerini uyguladığını ve bu çerçevede Gine’deki elektrik sektörünü desteklemek ve her alanda Gineli halkının ihtiyaçlarına katkıda bulunmak dahil olmak üzere, gelişmekte olan ülkelerin kalkınmasına katkıda bulunan hayati projelere imza atmaya hazır olduğunu söyledi. Ayrıca bu alanda Avrupalı ​​fabrikaların ürettiği en iyi ürünleri aldıkları belirtildi.

Kaynak, bu desteğin Gine hükümetinin birçok alanına elektriği sağlamasını ve böylece nüfusun yaşam koşullarını iyileştirmesini sağlayacağına, yeterli enerji tedarikinin öneminin ekonomik kalkınmayı teşvik etmeye katkıda bulunacağına işaret etti.

Vakıf, Gine’deki elektrik gücünü desteklemenin yanı sıra Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan ve Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın direktifleri ile Nisan 2014’te BAE halkının Gine halkına armağanı olarak beş milyon dolardan fazla değerde tıbbi bir teçhizat gönderdi. Bu teçhizat ve cihazlar Gine başkentindeki hastanelerin, tıp merkezlerinin, diyaliz teçhizatının, radyoloji ve diş teçhizatının çalışmalarının güçlendirilmesine katkıda bulunmaya devam ediyor.

 WAM