Şarka Kitap Fuarı, imza etkinliğiyle Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) düzenlenen Şarka Uluslararası Kitap Fuarı, bin 502 Arap ve uluslararası yazarı bir araya getiren dünyanın en büyük kitap imzalama etkinliğiyle Guinness Dünya Rekoru kırdı.

İmza etkinliği tüm beklentileri aşan büyük bir izleyici kitlesiyle gerçekleşti. İmza törenine katılan aydınlar ve yazarlar, özellikle kitap fuarının başarısına övgüde bulundular ve genel olarak Şarka emirliğine eklenen bu yenilikçi etkinliğe karşı mutluluklarını dile getirdiler.

DÜNYA KİTAP BAŞKENTİ: ŞARKA

Şarka Kitap Otoritesi Başkanı Ahmed bin Rakad el-Amiri, etkinliğe katılan yazarlara, yayıncılara ve organizatörlere teşekkür ederek, katılan herkesin kitabın değerini ve toplumların farklı dünyaları arasındaki rönesans ve insan iletişiminin köprülerini inşa etmedeki rolünü artırmaya katkıda bulunduğunu vurguladı.

İmza töreni, Şarka Hakimi Şeyh Dr. Sultan bin Muhammed el Kasimi’nin, Ahmed bin Rakad el-Amiri tarafından fuarın yazarları, aydınları ve ziyaretçilerine iletilen bir mesajıyla başladı. “Sizlere Şarka Hakimi’nin selamlarını ve bu etkinliğin Arap ve dünya kültürleri için yeni ve önemli bir adım olacağına dair dileklerini iletiyorum. 2019 Dünya Kitap Başkenti Şarka’da hepiniz için gerçek bir başarı diliyoruz.”

TÜRKİYE’NİN REKORUNU KIRDI

Amiri bu başarının, Şeyh Dr. Sultan Bin Muhammed el-Kasimi’nin Şarka’yı dünyanın kitap merkezi yapma vizyonunu doğruladığını söyledi. Ayrıca, “40 yıldan daha önce başlatılan projelerle UNESCO tarafından Dünya Kitap Başkenti olarak taçlandırılmakla kalmadı, Şarka Kitap Fuarı’nın 38. etkinliğinde, Arap ve dünya kültürünün değerli çağrışımlarını yansıtarak dünyadaki en büyük kitap imzalama töreni sayısı ile nitel bir rekor kırdık. Herkesi bu başarıdan dolayı tebrik ediyoruz” dedi.

Dünyadaki en büyük imza töreninin bir önceki rekoru bin 423 yazar ile Türkiye’ye aitti.

WAM