Suudi Arabistan 19 milletten 73 başvuru sahibine ‘özel ikamet’ verdi

Suudi Arabistan Özel İkamet Merkezi, ülke içi ve dışından özel ikamet izni için  başvuruda bulunanların değerlendirmesi sonucu 19 ülkeden 73 başvuru sahibine özel ikamet izni verildiğini açıkladı.

Söz konusu kişilerin doktor ve yatırımcılar gibi geniş bir yelpazeye sahip olduğu bilgisi verilirken, diğer taleplere ilişkin inceleme ve değerlendirmelerin sürdüğü belirtildi.

Suudi Arabistan Özel İkamet Merkezi Yürütme Başkanı Bender bin Süleyman el-Ayed, “Suudi Arabistan, ülkede ikamet eden ya da Suudi toplumunun etkili bir üyesi olarak gelip yaşamak isteyen tüm kardeş ve dostları ağırlıyor. Özel ikamet, sahiplerinin canlı ve müreffeh bir toplumda yaşamalarını ve birçok sektöre yatırım yapma özgürlüğünü sağlayacak” dedi.

El-Ayed, özel ikamet başvurusunda bulunma süreci ilgili gereklilikleri karşılayan herkesin saprc.gov.sa adresi üzerinden başvuru yapabileceği bilgisini verdi.

Özel İkamet Merkezi, ülkede iki farklı oturum imkânı sunuyor.

Bunlardan ilki, bir defalık 800 bin riyal ödeme ile hayat boyu daimi ikamete sahip olmak.

İkincisi ise yılda bir kez 100 bin riyal ödeme ile belirli kurallara göre ticari iş yapılmasını kapsayacak şekilde yenilenebilir geçici bir ikamet.

Özel ikamet izni alanlar, ailesiyle birlikte oturma izni ve akrabalarına ziyaret vizesinin yanı sıra emlak ve araç edinebilme haklarından da yararlanabiliyor.

Şarkul Avsat