Suudi milyarderlerden Aramco’nun ilk halka arzına yoğun ilgi

Suudi Arabistan petrol üreticisi Aramco’nun ilk halka arzında hisse senedini almak için birçok milyarder Suudi Arabistanlı ailenin de görüşmelerde bulunduğu belirtildi. Bu aileler arasında Olayan ve Prens Al Velid bin Talal da bulunuyor.

Konuya yakın ve adlarını açıklamak istemeyen kişilere göre, Credit Suisse Group’ta büyük bir paya sahip olan milyarder Olayan, yüz milyon ABD Doları değerinde Aramco hissesi almayı düşünüyor.

2 TRİLYON DOLAR BEKLENİYOR

Prens Al Velid’in ise halka arz için önemli bir miktar taahhüt etmek için görüşmelerde bulunduğu belirtildi.

Aramco temsilcileri, işletmeleri Suudi Arabistan’daki Hyundai Motorlu taşıtların dağıtımından büyük bir lojistik operasyona kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren Almajdouie ailesinden bir yatırım arayışında olduklarını açıkladı. Adını vermek istemeyen kişiler, ayrıca, emlaktan genel ticarete, gıda dağıtımına ve limanlara kadar alanlarda faaliyet gösteren Al-Turki ailesinden de bazı kişilerle görüştüklerini ifade etti.

Adını vermek istemeyen kişiler, varlıklı yatırımcıların kesin karar vereceğinden emin değil ve kesin taahhütlerin Aramco tarafından belirlenen nihai değerlemeye bağlı olarak değişebileceğini ifade et-tiler. Bloomberg News, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın devlete ait petrol şirketinin 2 trilyon dolar değerinde olduğunu tahmin ettiklerini açıklamıştı.

Aramco konuya ilişkin yorum yapmaktan kaçındı. Olayan Grubu ve Al Velid’in halka açık yatırım şirketi olan Kingdom Holding Co.’nun temsilcileri de yorum taleplerine cevap vermedi.

Arabian Business