Suudi Arabistanlı futbol efsanesi: Saleh al Nuaimah

Suudi Arabistan takımı Al Hilal’in Japonya takımı Urawa Reds Diamond’ı 1-0 mağlup ettiği Asya Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Suudi Arabistan Milli Takımı’nın eski kaptanı Selih Al Nuaimah maça damga vurdu.

Efsanevi Suudi savunma oyuncusunun maça gelmesi, 1984 ve 1988 yıllarında Suudi Arabistan ekibinin Al Nuaimah kaptanlığında kazandığı kıta şampiyonluğunu hatırlattı. Al Nuaimah, her iki şampiyonada da en iyi savunma ödülünü kazanmıştı.

2 KEZ ASYA KUPASI KALDIRAN İLK FUTBOLCU

Al Nuaimah, ciddi duruşu ve güçlü kişiliğine rağmen, son derece sakin ve kibardı. Bunun için tüm takım arkadaşlarının ve rakip oyuncularının saygısını kazandı.

Al Nuaimah, futbol kariyerine 1976 yılında Riyad takımı Al Hilal’de başladı. O dönemde takımın antrenörü İngiliz George Smith’ti. İlk karşılaşması ilk profesyonel golünü attığı El Huber takımı Al-Qadisiyah’a karşıydı. 1978 yılında al Nuaimah, Suudi Arabistan Milli Takımı’na seçildi. Milli takım forması ile 150 maça çıktı. Al Nuaimah, iki defa Asya Kupası’nı kaldıran ilk futbolcu.

1990 yılında Al Nuaimah, resmi olarak futbolu bıraktığını açıkladı. Prens Faysal bin Fahd Stadyumu’nda oynan jübile maçında Suudi Arabistan’ın önemli futbolcularının yanı sıra aralarında Brezilyalı efsanevi orta saha oyuncusu Zico ve Kamerunlu futbol yıldızı Roger Milla’nın da olduğu dünya starları yer aldı. Maç 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

Arab News