Suudi Arabistan 2020 İspanya Süper Kupası’na ev sahipliği yapacak

La Liga devleri Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid ve Valencia, gelecek yıl Suudi Arabistan’da yer alacak dört takımlı yeni İspanya Süper Kupası’nda oynayacak.

Suudi Genel Spor Kurumu başkanı Prens Abdul Aziz bin Türki El Faysal, Twitter’da yaptığı paylaşımda, 8-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek olan Süper İspanya Turnuvası’na takımların katılımını doğruladı. Ayrıca İspanya Futbol Federasyonu, Suudi Arabistan ile üç yıllık bir anlaşma yaptı.

DEVLER YARIŞACAK

Prens, turnuvanın Suudi Arabistan’ın büyük küresel spor etkinliklerine ev sahipliği yapma çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

İspanya Süper Kupası, sezon başında Liga ve Copa del Rey şampiyonları arasında bir defalık maçtı. Ancak federasyon, sezonun ortasında kuralları dört takım ile yarı final ve final olarak değiştirdi.

İlk yarı final maçı olarak Real Madrid, 8 Ocak’ta King Abdullah Sports City stadyumunda Copa del Rey şampiyonu Valencia ile karşılaşacak. İkinci yarı final maçı ise 9 Ocak’ta La Liga şampiyonu Barcelona ile Atletico Madrid arasında gerçekleşecek.

Final 12 Ocak’ta gerçekleşecek. Geçen sene Fas’ta yer alan Süper Kupayı ise Barcelona kazanmıştı.

Suudi Arabistan daha önce 2018’de İtalya Süper Kupa finaline ev sahipliği yaptı ve bu yıl Aralık ayında tekrar yapacak. Suudi Arabistan ayrıca, 2018’de Brezilya ve Arjantin arasındaki “Süper Clasico” karşılaşmasına ev sahipliği yapmıştı.

Arab News