BAE’de bilim insanlarına altın ikametgah izni verildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Başkan Yardımcısı ve Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum’un direktifleri uyarınca, araştırma ve bilim alanındaki bir grup bilim insanı ve uzmana kalıcı olarak altın ikamet izni verdi.

Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, Abu Dabi’deki Vatan Sarayı’nda düzenlenen toplantıda Dubai Veliaht Prensi Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Raşid Al Mektum’un da katılımıyla bir grup bilim insanı ve aileleriyle bir araya geldi. Ayrıca toplantıya İçişleri Bakanı Şeyh Saif bin Zayed Al Nahyan ve Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Şeyh Mansur bin Zayed Al Nehyan ve bir dizi bakanlık katıldı.

“BİLİM İNSANLARININ BAŞARISI ÜLKEMİZİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ”

Toplantıda Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, bilim insanlarını memnuniyetle karşıladı ve hem BAE’de hem de yurtdışında bilime ve topluma hizmet etme çabalarına övgüde bulundu. BAE’nin bugüne kadar olağanüstü yeteneklere 2 bin 500’den fazla kalıcı altın ikamet izni sağladığını vurguladı.

Şeyh Muhammed, “Tüm dünya bilim insanlarını ikinci ülkeleri olan fırsatlarla dolu BAE’de memnuniyetle selamlıyoruz. Nesillerimizin geleceği için elde edeceğimiz çok şey var” dedi. Sözlerine şunları ekledi, “Bilim adamlarının, araştırmacıların ve alandaki tüm uzmanların geleceği geliştirmelerini ve kalkınma ihtiyaçları için çözümler geliştirmelerini istiyoruz.”

Şeyh Muhammed ayrıca şunları söyledi: “Bilim adamları ve düşünürler, bilgi geliştirme ve nesiller oluşturma konusunda ortaklarımızdır. Bilimsel bilgi tabanı oluşturmada ve ulusal araştırma kapasitemizi arttırmada onlara destek sağlıyoruz. Onların başarıları ülkemizin geleceği için bir takdirdir.”

BUGÜNE DEK 2 BİN 500’DEN FAZLA KİŞİYE ALTIN İKAMET VERİLDİ

Sözlerinin devamında bugüne kadar, yatırımcıları, girişimcileri, özel yetenekleri, bilim ve bilgi araştırmacılarını ve yetenekli öğrencilerin benzeri görülmemiş faydalardan yararlanmaları için BAE’nin hedef kitlelerinin olağanüstü yeteneklerine 2 bin 500’den fazla kalıcı altın ikamet izni verildiğini belirtti.

Altın İkametgahının bir dizi bilim insanına verilmesi, BAE Hükümetinin, bilimsel ve araştırma topluluğunu teşvik etme ve BAE’nin küresel rekabet edebilirlik göstergelerinde konumunu sürdürmesini sağlayan birçok önemli sektörde bir sıçrama elde etmede araştırma ve bilimi kullanma çabasını yansıtıyor.

ALTIN İKAMET İZNİ VERİLEN BİLİM İNSANLARININ LİSTESİ;

  1. Muhammed Bin Raşid Bilimsel Mükemmellik Madalyası kazanan Dr. Lahhaz Al Gazali. Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi Klinik Genetik ve Pediatri Profesörü olan Gazali, Arap ülkeleri arasında 40’tan fazla genetik hastalığa neden olan resesif genleri tanımlamayı başarabilen dünyadaki ilk bilim insanlarından biri, aynı zamanda BAE’deki genetik hastalıkların fenotiplerini (patolojik özellikleri) tanımlayan ilk kadın doktor.
  2. Dr. Hasan Ali Hasan Arafat, ilk oturumunda Bilimsel Mükemmellik Madalyası’nın birincisi, Abu Dabi’deki Masdar Enstitüsü’nün araştırmacıları ve Amerika Birleşik Devletleri’nde Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki araştırmacılar ile işbirliği içinde, yenilenebilir enerjiye dayalı su arıtma için teknoloji geliştirme alanındaki bilimsel araştırmalara katkılarıyla biliniyor. Dr. Arafat, Ürdün Haşimi Krallığı’nın vatandaşı ve Halife Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
  3. Profesör Andrea Valerio Macchio, New York Üniversitesi Abu Dabi’de fizik doçenti ve fizik programının başında olan Andrea, evrendeki karanlığın gizemli bileşenlerinin doğasını ve kökenini, özellikle de karanlık enerjiyi ve karanlık maddeyi anlamakla ilgileniyor.

4) 2007 yılından beri BAE Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Kaza Araştırma Grubu Başkanı ve Profesör Fikri Mahmud Abdullah Ebu Zeydan, bilimsel araştırmaların yanı sıra, 330’dan fazla uluslararası dergide, birçok bilimsel araştırmaya katkıda bulundu. Kuveyt, Yeni Zelanda, İsveç ve Avustralya gibi birçok ülkede 33 yıldan fazla bir süredir 550’den fazla bilimsel konferans verdi ve yerel ve uluslararası 60’dan fazla konferansa başkanlık yaptı. Şu anda Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi’nde İnsani Araştırma Etik Derneği Başkanı.

  1. Ana araştırma alanı kimya mühendisliği ve kimyasal analiz üzerine yoğunlaşan Halife Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde doçent olan Dr. İnas Muin en-Naşif, ABD ve AB patent ofislerinden 8 patent kazandı ve sayısız ödül kazandı. 2013’te Kral Abdullah En İyi Buluş Ödülü’nün sahibi.
  2. Profesör Linda Yuan Zuyu, araştırmaları nanoteknoloji ve membran biliminin düşük enerjili ve yüksek verimli su arıtma çözümlerinin geliştirilmesinde kullanılması üzerine yoğunlaşıyor. Halifa Üniversitesi’nde profesör olan Dr. Linda yağmur beslemeli materyaller geliştirmek için nanoteknolojiyi kullanan öncü bir araştırma projesine başkanlık ediyor. 2016-2018 BAE Yağış Bilimi Araştırma Programı’ndan önce, Dr. Linda’nın 6 patenti var ve 150’den fazla dergi makalesi yayınladı.
  3. Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi Gıda Bilimi Bölümü’nde profesör olan Afaf Kemaluddin’in araştırma alanları gıda kimyası, besin analizi ve sağlık için gıda. Kemaluddin gıda ile ilgili konularda uluslararası dergilerde 150’den fazla makale yayınladı.
  4. BAE Üniversitesi Fen Fakültesi Jeoloji Bölümünde profesör olan Dr. Alaeddin ed-Dahan, jeokimya, çevre petrol bilimleri, radyoizotoplar ile ilgileniyor, uluslararası dergilerde ve konferanslarda yer alan 400’den fazla bilimsel araştırmaya katkıda bulundu.
  5. Abu Dabi’deki Khalifa Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Gaz Araştırmaları Merkezi’nde fahri profesör olan Lourdes F. , karbon yakalama ve kullanma kitabının yazarı, 200’den fazla bilimsel makale yayınladı, beş patent aldı ve baş araştırmacı olarak 50 milyon dolardan fazla hibe aldı. Beş bilimsel dergi ve beş uluslararası konferans komitesi var.
  6. Makine Mühendisliği Profesörü, Halife Üniversitesi Bağımsız Robotik Sistemler Merkezi Kurucu Direktörü ve Üniversitede Araştırma Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Profesör Kamel Senifiratni’nin temel araştırma alanları, karmaşık sistemlerin özerkliğinin artırılmasına özel önem verilerek robotik ve otomasyon konularında. Bu konularla ilgili 350 araştırma yapıldı.
  7. Havacılık Araştırma ve Yenilik Merkezi (ARIC) Direktörü ve Halife Üniversitesi Havacılık Mühendisliği Profesörü Profesör Wesley James Cantwell’ın araştırması uçak yapıları, malzemeleri, hafif uçak yapıları, çevre dostu bileşikler, polimerler ve kırılma mekaniği üzerine odaklanıyor. Profesör Cantwell’in üç patenti var ve 220’den fazla bilimsel makale yayınladı.
  8. Araştırmaları yapay zeka, büyük veri, siber güvenlik ve bulut işleme konularına odaklanan Halife Üniversitesi Siber Fiziksel Sistemler Merkezi’nin kurucu direktörü Profesör Ernesto Damiani. Damiani, bu alanlarda incelenen 600’den fazla makale yayınladı ve Fransa, Lyon’daki Ulusal Uygulamalı Bilimler Enstitüsü’nden 2017’de araştırma ve büyük veri analizine akademik katkılarından dolayı onursal doktora aldı.

13) Kimya Mühendisliği Profesörü ve Dana Gas’ta Kimya Mühendisliği Başkanı olan Profesör Galib Adnan el-Hüseyin, viral olmayan gen dağıtımı, ultrasonik kemik sargısı ve yüzey modifikasyonu konusunda uzmanlaştı. Ayrıca 2016 yılında Kimya Mühendisleri Enstitüsü’ne bağlı ICHEME Uluslararası En İyi Proje Ödülü’nde ikincilik kazandı. Projesi “Nanotransmiterler ve Kanser Tedavisi’nde Ultrason” unvanını aldı ve Amerikan Şarika Üniversitesi, Petrofac, Al Jalila Vakfı, Entegrasyon Programı ve Vakfı’ndan birçok ödül kazandı.

14) BAE Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoloji Profesörü AbdulRahim Nammar, ana uzmanlık alanları, hava kirliliğinin solunum ve kardiyovasküler etkilerini oluşturan patofizyolojik mekanizmalara odaklanıyor ve CMHS, BAE Üniversitesi’nden araştırma ödüllerine sahip. Amerikan Göğüs Hekimleri Derneği, Avrupa Solunum Derneği, Belçika Göğüs Hastalıkları Derneği, İngiliz Akciğer Araştırmaları Topluluğu ve Avrupa Klinik Eczacılık Topluluğu dahil olmak üzere birçok uluslararası topluluk tarafından ödül aldı.

  1. Birleşik Arap Emirlikleri Üniversitesi Biyoloji Bölümünde Profesör olan Amr Abdullah Emin Fevzi, araştırma alanları; nanoteknolojinin biyolojik uygulaması, kanser biyolojisi, hücre biyolojisi ve manyetik rezonans görüntülemesinin biyolojik uygulamaları. Profesör Amr, doğal ürünlerin rollerini inceliyor. Kanser tedavisi ve önlenmesinde birçok ulusal ve uluslararası ödülün sahibi.
  2. Prof. Ehab Fehmi es-Sudani, Halife Üniversitesi Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Profesör. Enerji sistemlerine katkılarından dolayı birçok ulusal ve uluslararası ödül kazanan Sudani, Ontario Yenilik Araştırmaları Ödülü’nü aldı ve 405’ten fazla bilimsel makalesi ve 5 patenti bulunmakta.
  3. Profesör Abdu Adam. BAE Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Profesör ve araştırma alanları Alzheimer hastalığı, kanser, klinik eczane ve diyabetin incelenmesi. Profesör Abdu’nun 200’den fazla araştırma makalesi ve 3 patenti var.
  4. BAE Üniversitesi Tıp ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Profesörü Ernest Aknevola. Diyabet ve Kardiyovasküler Hastalıklar Öncelikli Araştırma Grubu’nun eski başkanı. Bu alanda 150’den fazla makale yayınladı.

19) Halife Üniversitesi Elektrik-Bilgisayar Mühendisliği Profesörü Dr. Hatem Hüseyin Zeyneddin. Masdar Enstitüsü ve Elektrik-Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde Enerji Grubunu yöneten Dr. Hatem, araştırma grubunu yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, enerji sistemleri ve yenilenebilir enerjinin entegrasyonu ve bunun etkileri üzerine yoğunlaştırdı.

WAM