Diriye, Suudi Arabistan için yeni bir turizm merkezi

Suudi Arabistan’ın Riyad şehrindeki Diriye bölgesi, kültür ve mirasıyla uluslararası bir turizm merkezi olmak üzere, 19 Kasım’da Diriye Kapısı Projesi’nin resmi açılışını kutlayacak.

Başkent Riyad’ın kuzeybatısında bulunan Diriye’nin tarihi, miladi on sekizinci yüzyıla kadar uzanıyor. Ayrıca, Suudi Arabistan’da tarihi öneme sahip olan Diriye, Suudi Arabistan Krallığı’nın ilk başkenti olma özelliği taşıyor.

Diriye bölgesinde Suudi Arabistan’ın en önemli arkeolojik alanlarından biri olan ve 2010’dan beri UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Tureyf Mahallesi de yer alıyor.

Suudi Arabistan’ın kültür ve mirasına odaklanan küresel bir turizm merkezi olacak Diriye Kapısı Projesi’nin açılış töreninde gösterişli kutlamalar yapılacak.

Yedi kilometre karelik bir alanı kapsayan proje, çeşitli müze ve galeriler, çeşitli kültürel ve eğitimsel deneyimler, bir Formula-1 yarış pisti ile Suudi Arabistan Krallığı’ndaki en önemli kültürel ve sosyal destinasyonlardan biri olacak. Ayrıca Aman Resorts da dahil olmak üzere 20’den fazla lüks otel markası yer alacak.

Diriye Kapısı, Krallığın zengin tarihini ve kültürel mirasını yansıtarak otantik ve kültürel deneyimler arayan Suudiler ve dünyanın dört bir yanından gelen turistler için önemli bir merkez haline gelecek.

Eşsiz kutlama

Diriye Kapısı Geliştirme Kurumu (DGDA) CEO’su Jerry Enzirilo, kutlamanın eşsiz olacağını belirterek, “Tek başına bu yer bir milletin hikayesini anlatıyor ve 2030 Vizyonu ile uyumlu. Prens Muhammed bin Selman bin Abdülaziz liderliğinde, kültürel bir sembol ve dünyanın en büyük buluşma yerlerinden biri olacak bu tarihi bölgenin geliştirilmesinde birinci sınıf bir ekip lideri olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Sözlerinin devamında, “2020 yılının Ocak ayında Diriye Kapısı’nda çalışmaya başlamayı planlıyoruz. Bu kültür ve miras projesi yeni bir küresel hedef olacak ve Riyad’daki modern bir yaşam tarzı modeli olacak, ayrıca 100’den fazla kafe ve restorana sahip lüks markalara ev sahipliği yapacak” dedi.

Ayrıca Suudi milletinin, bu büyük kutlamanın tasarımında ve atalarının gururunun sembolü olarak uygulanmasına katkılarıyla, “Diriye Kapısı” açılış töreninin başarısının ardındaki ana güç olmalarının önemini vurguladı.

Son olarak, gelecek haftalarda Diriye sezonunda yapılacak olan Formula E yarışları gibi birçok önemli spor ve eğlence etkinliğine ev sahipliği yapmak için Spor Genel Otoritesi ile ortaklık konusundaki mutluluğunu dile getirdi.

Al Arabiya