BAE’nin desteğiyle Yemen’de 200 çift evlendirildi

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Abu Dabi Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan’ın direktifleri doğrultusunda BAE Yardım Kuruluşu tarafından Yemen’de toplu düğün töreni düzenledi.

BAE’nin Yemenli gençlerin istikrarını destekleme konusundaki çabaları ve BAE’nin Yemen’in ihtiyaçlarına cevap verme konusundaki liderliği çerçevesinde beşinci toplu düğün Yemen’in Muha Müdürlüğünde gerçekleştirildi.

200 NİKAH KIYILDI

Yemen’in batı kıyısındaki BAE Yardım Kuruluşu Temsilcisi Muhammed Salim el-Cüneybi’nin varlığında gerçekleştirilen düğünde, gençlerin aileleriyle birlikte Muha’daki bir dizi yerel yetkilinin katılımıyla 200 nikah kıyıldı.

BAE Yardım Kuruluşu Genel Sekreteri Dr. Muhammed Atik el-Fellahi, BAE’nin Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan’ın direktifleri ve Şeyh Hamdan bin Zayed Al Nehyan’ın denetimi altında başlattığı girişimin, sosyal dokuyu ve aile bağlarını güçlendirmeyi hedeflediğini belirtti.

Fellahi, toplu düğünlerin BAE’nin Yemen’in ihtiyaçlarına ilişkin kapsamlı programlarını yansıttığını ve Yemenli gençlerin sosyal ve psikolojik istikrarını sağlama yönündeki önderliğini vurguladı. Gençlerin Yemen toplumunun geniş bir kesimini temsil ettiğine dikkat çeken Fellahi, bu yüzden onların hedeflerine ulaşmalarının Yemen’deki istikrarın en önemli faktörlerinden biri olduğunu söyledi.

Sözlerinin devamında, kuruluşun, bu yıl ikincisi düzenlenen toplu düğünlerle Yemen arenasındaki insani, sosyal ve ekonomik durum hakkındaki liderliğini yansıttığını ve Yemenli gençlerin hayallerini gerçekleştirmek için sosyal ve psikolojik destek vererek üst üste toplu düğünler yapmaya devam ettiğini belirtti.

GENÇLERDEN BAE’YE TEŞEKKÜR

BAE Yardım Kuruluşu temsilcisi Muhammed Salim el-Cüneybi, Yemen’deki Batı Kıyısı’nın Yemen’de düzenlenen toplu düğünlerden büyük bir pay aldığını, Batı Kıyısı’nda insani, sosyal ve ekonomik zorluklara şahit olduklarını söyledi, BAE’nin mevcut insani duruma büyük önem verdiğini ve her alanda kardeşlerin temel ihtiyaçlarını sağlamaya çalıştığını vurguladı.

Cüneybi, “Yemen’in yaşadığı koşullara rağmen toplu düğünler, sorunları için endişe duyan birilerini ve istikrarın yolunu geliştirmek için çalışanların olduğunu görmeleri gençlere umut ve mutluluk veriyor” dedi.

Muha Genel Müdürü Sultan Abdullah Mahmud, yerel yönetimlerin Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nehyan’ın Yemen’deki toplu düğünlerinden dolayı memnuniyet duyduklarını ve bu cömert inisiyatifin BAE-Yemen ilişkilerinin sıkı olduğunu ve gücünü vurguladığını söyledi. Ayrıca gençler için aile, sosyal ve psikolojik istikrarın sağlanmasındaki önemine dikkat çekti.

Sözlerinin devamında, Şeyh Hamdan bin Zayed Al Nehyan’ın Birleşik Arap Emirlikleri’nin insani yardım kolunun geçtiğimiz yıllarda Batı Kıyısı’ndaki insani çabalarına olan takibini övdü ve Kuruluşun özellikle konut, sağlık ve eğitim hizmetlerinin kabul edilmesi konularında kendisini diğer kuruluşlardan ayırdığını söyledi.

Öte yandan evlenen gençler, istikrar ve iyi bir yaşam hayallerinin gerçekleşmesinden dolayı mutluluklarını dile getirdiler ve teşekkürlerini ilettiler.

WAM