Fransa UNESCO Merkezi’nde Suudi Kültür Sergisi açılışı yapıldı

Suudi Arabistan Ulusal Eğitim, Bilim ve Kültür Komisyonu Başkanı ve Kültür Bakanı olan Badr bin Abdullah bin Farhan Al-Suud, Fransa’nın başkenti Paris’teki Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) merkezinde Suudi Kültür Sergisi açılışı yaptı.

Sergi; uluslararası kültürel alışverişi, mirasın korunması ve aktarılmasını ve kültürel çevrenin gelişmesini desteklemeyi amaçlıyor.

19 SANATÇI KATILACAK

Sergi, çok sayıda kültür bakanının katılımıyla UNESCO’da düzenlenen ‘2019 Uluslararası Kültür Bakanları Forumu’ ile aynı tarihlere denk geldi.

Suudi Arabistan, bu sergiyle kamu politikalarında kültürün anahtar yerini ve sürdürülebilir kalkınma üzerindeki etkisini ele almak için etkinlik düzenleyen tek ülke oldu.

Suudi Arabistan Kültür Bakanlığı, Al Ula Kraliyet Komisyonu ve Misk Sanat Enstitüsü tarafından düzenlenen sergiye 19 sanatçı 39 sanat eseriyle katıldı.

SUUDİ KÜLTÜRÜ TANITILACAK

Sergiye gelenler bronz heykeller ve fotoğrafların yanı sıra Arap kahvesi, kuşçuluk, şiir okumaları, canlı müzik ve mutfak sanatları gibi günümüz Suudi mirasının detaylı örnekleriyle yakından tanışma fırsatı bulacaklar ve Suudi Krallığı’nın geçmişi, günümüzde ve gelecekteki vizyonunu anlatan bir zaman yolculuğuna çıkacaklar.

Sergide, Al Ula Kraliyet Komisyonu Suudi Krallığı’nın sahip olduğu kültür ve mirası tanıtırken; Misk Sanat Enstitüsü de Suudi Krallığı’ndaki mevcut sanat, kültür ve mirasın tanıtımını yapacak.

Arab News