Teniste Umman zaferi

Bahreyn’de düzenlenen ve 6 Körfez ülkesi takımının katıldığı Körfez Tenis Takım Şampiyonası’nda, Umman’ın 18 yaş altı milli takımı ilk başarısına ulaştı.

Munir al Rawahi ve Azzan al Hajri’den oluşan Umman 18 yaş altı takımı, ev sahibi Bahreyn’i 2-1 yendi.   İlk maç Munir al Rawahi ve Muhammed al Khan arasında oynandı. Munir maçı 6-1/6-0’lık setlerle kazandı.

İkinci tekler maçı ise Azzan al Hajri ile Ali al Şerif arasında oynandı. Ali al Şerif maçı 2-6/ 6-2/ 6-1’lik setlerle kazanarak iki takım arasında denge sağladı. Karar maçında, çift olarak oynayan Rawahi ve Hajri, Bahreyn takımını 6-4 ile 6-1’lik iki setle geçerek maçın kazananı oldular.

14 yaş altı kategorisinde yarışan Marwan al Khanjari, Isa al Suleimani ve Ali al Busaidi, Suudi Arabistan takımına 2-1 yenildi. İlk maç Marwan Khanjari ile Suudi Arabistanlı Bader Idris arasında oynandı. Marwan Khanjari maçı 7-6 / 7-5 setlerle kazandı.

İkinci maç, Ali al Busaidi, Abdul Latif al Mabrzi ile oynadığı maçı 6-2/6-2’lik setlerle kaybetti. Oynanan karar maçında Isa al Suleimani ve Marwan al Khanjari, Suudi Arabistan’dan Bader Idris ve Abdul Latif al Mabrzi ile karşı karşıya geldi. Bu maçı Suudi Arabistan takımı 3-6 / 6-4 / 7-6’lık setlerle kazandı.

Umman’ın 14 yaş altı takımı ilerleyen turlarda kaybını telafi etmesi beklenirken 18 yaş altı takımının ise iyi olan performansını devam ettirmesi bekleniyor.

Teknik Heyet Başkanı Selman al Balushi’ye göre, turnuva oldukça iyi bir başlangıç yaptı ve turnuvanın iyi olmasını sağlayan şey ise Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi (KİK) ülkelerinin hepsinin bir araya gelip güzel bir atmosfer yaratması.

Al Balushi, organizasyon komitesinin bu turnuvaya iyi başlamak için Bahreyn Tenis Federasyonu’nun Şampiyonluk Organizasyon Komitesi ile hazırlık ve işbirliğini yaptığını ve tüm ekipmanların Bahreyn Tenis Federasyonu tarafından sağlandığını da sözlerine ekledi.

Times Of Oman