Suudi Arabistan, 286 balistik füze ve 289 drone saldırısına uğradı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Yemen’de daha geniş çaplı barış görüşmeleri yapılmasını ümit ettiklerini söyledi.

Başkent Riyad’da düzenlenen Şura Meclisinin yedinci dönemi dördüncü yılının açılışına katılarak burada bir konuşma yapan Kral Selman, Yemen hükümeti ile Güney Geçiş Konseyi arasında Riyad Anlaşması imzalanması konusundaki çabalarının meyvesini verdiğini belirtti.

Suudi Arabistan Kralı, hitabında, “Riyad Anlaşması’nın Yemen krizinde siyasi bir çözüme ulaşılması için daha geniş kapsamlı anlaşmalara kapı açacağını, Yemen halkına güvenlik, istikrar ve gelişimin hakim olacağı bir gelecek fırsatı sağlayacağını ümit ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“İran’a karşı kendimizi savunmaktan tereddüt etmeyiz”

İran konusunda da değinen Kral Selman, ‘sağduyuyu seçmesi gereken İran yönetiminin, yıkıcı ve genişlemeci fikirlerini terk etmekten başka bir yolunun olmadığını fark edeceğini umduklarını’ dile getirdi.

Suudi Arabistan’ın savaş istemediğini ve her zaman barıştan yana olduğunu vurgulayan Kral Selman, ancak ülkesini herhangi bir saldırıya karşı savunmaya da hazır olduğunu kaydetti.

Ülkesinin “İran rejiminin politikalarından, uygulamalarından ve adına çalışan iş birlikçilerinden” dolayı sıkıntı çektiğini ifade eden Kral Selman, İran’ın son zamanlarda, bölgede barış ve güvenlik fırsatlarını baltalama yönündeki sistematik ve kasıtlı eylemlerinin zirveye ulaştığını belirtti.

Ayrıca Suudi Arabistan Kralı Selman, Riyad’ın İran’a karşı kendisini savunmakta tereddüt etmeyeceğini söyledi.

Kral Selman, Yemen’den yapılan saldırılara atıfla, “Suudi Arabistan Krallığı 286 balistik füze ve 289 drone saldırısına uğramasına rağmen vatandaşlarının yaşamlarını etkilemeyecek şekilde gelişim sürecini devam ettirmiştir. Bu başka bir ülkede görülmemiş bir durumdur.” diye konuştu.

Euronews