BAE Yemen’e toplam 6 milyar dolar destek sağladı

Yemen halkının çektiği acıları hafifletme çabalarının bir parçası olarak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 2019 Birleşmiş Milletler Yemen İnsani Yardım Planı’na destek olarak 2019’da 367 milyon dirhem (100 milyon ABD Doları) destek sağladı. BAE tarafından dört yıl boyunca sağlanan yardım 22 milyar dirhemden (6 milyar dolar) fazla oldu.

Bu bağlamda, BAE Uluslararası İşbirliği Devlet Bakanı Rim bint İbrahim el-Haşimi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Mark Lowcock ile Yemen’deki 2019 BM İnsani Yardım Planın’a destek için bir Mutabakat Zaptı imzaladı.

KOLERA SALGININA KARŞI SAVAŞA DESTEK

Haşimi, bu fonun Birleşmiş Milletler’in Yemen’deki muhtaç gruplara, özellikle kadın ve çocuklara ulaşma çabalarını destekleme taahhüdünü yerine getirmesinin bir parçası olduğunu vurguladı.

Lowcock, Birleşik Arap Emirlikleri’nin Yemen’e ilişkin Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Planına (2019) sağladığı cömert desteği övdü ve bu katkının milyonlarca Yemen için bir umut olacağına dikkat çekti.

Bu katkı, Yemen halkına, özellikle de en savunmasız olan kadın ve çocuk gruplarına sağlık bakımı sağlamada ihtiyaç değerlendirmesine dayalı insani yardım sektörlerini destekleyecek ve DSÖ, UNICEF ve UNFPA aracılığıyla yetersiz beslenmeyle mücadele etmek için annelere ve çocuklara temiz su sağlayarak kolera düzeyini azaltacak.

WAM