Kuveyt, Suudi Arabistan arasında 5G dolaşım hizmeti başlatılıyor

Orta Doğu ve Afrika’da sekiz pazarı kapsayan mobil telekom öncüsü olan Zain Group, Kuveyt ile Suudi Arabistan arasında 5G dolaşım hizmetini başlatarak indirme hızını 500 Mbps’ye kadar çıkarıyor.

Zain Group, 5G’nin Mayıs’ta ticarileştiğini açıklaması sonrası Zain Suudi Arabistan, bölgedeki en büyük 5G ağ dağıtımından birinin ve dünyanın en büyük üçüncü dağıtım şirketinin lansmanıyla Ekim ayında ticarileşme işlemlerini tamamladı.

5G DESTEKLİ CİHAZLAR YAYGINLAŞACAK

Zain Kuveyt ve Zain Suudi Arabistan’ın 215’ten fazla ülkeyle 550 adet 4G ve 3G dolaşım anlaşması bulunuyor. Son dönüm noktası olan bu son 5G dolaşım anlaşmasıyla, Zain müşterileri dünyayı dolaşırken mobil deneyimi daha da geliştirmek için pek çok fırsatla karşılaşacak ve 5G; 5G destekli cihazlarının ortaya çıkmasıyla daha da yaygınlaşacak.

Zain Başkan Yardımcısı ve Grup CEO’su ve Zain Saudi Arabistan Başkanı Zain Al-Kharafi, “5G yolculuğumuzda atılan bu önemli adım, heyecan verici teknolojinin uygulanmasında ilk sırada yer alan şirketimizin küresel konumunu da pekiştiriyor. Kuveyt ve Suudi Arabistan gibi ülkelerin pazardaki liderliği ve desteği sayesinde gelişmekte olan bölgede Yeni Kuveyt 2035 ve Suudi Arabistan 2030 Vizyon projelerinin desteğiyle 5G’nin hızlı bir ilerleme kaydetmesini gerçekleştirebiliriz.

Ulusları güçlendirmek ve müşteri deneyimini geliştirmek Zain’in tutkulu olduğu bir konudur ve 5G’nin ortaya çıkmasıyla bunu başarmak için yeni bir fırsatlar dünyasını önümüzde görüyoruz. Bu sayede bir dijital yaşam tarzı sağlayıcısına dönüşüyoruz ve 5G’deki ilk yatırımımızın bu konumumuzu sağlamlaştırarak daha da yükseğe çıkmamıza yardımcı olacağından eminiz ” diye konuştu.

Zain Kuveyt ve Zain Suudi Arabistan arasındaki dolaşım anlaşması, Zain Group ve ötesindeki 5G dolaşım anlaşmaları için de bir zemin hazırladı. Zain’in 5G’ye öncü yaklaşımı, uyumlu cihazların ticari numaralarla gönderilmesine başlar başlamaz mobil operatör ağlarının hemen müşterilerine 5G hizmetleri sunmaya hazır olacağı anlamına geliyor.

Al Kharafi sözlerini “5G dolaşımının başlatılması, daha büyük entegrasyon sağlamadaki başarımızı, temel bölgesel operasyonlarımız arasındaki sinerjileri ve uzmanlığımızı ortaya çıkarmayı teyit ediyor” diyerek tamamlıyor.

Zain, uluslararası 5G dolaşımını test edip tanıtan birkaç operatöre katılıyor ve MENA bölgesindeki (Ortadoğu ve Kuzey Afrika) iki ülke arasında 5G dolaşımını sağlayan tek şirket olma özelliğini korumaya devam ediyor.

Comms MEA