Milyonluk arabalar Suudi Arabistan’daki bu fuarda

Bin 200’den fazla klasik ve nadir bulunan otomobilden oluşan eşsiz bir sergi olan Riyad Otomobil Fuarı, Riyad’ın kuzey eteklerindeki Jenadriyah’a binlerce otomobil meraklısının akın etmesine neden oldu.

Riyad Season tarafından hazırlanan etkinlik ve eğlence gösterilerinin bir parçası olan fuar, geçtiğimiz perşembe günü Suudi Arabistan Eğlence Kurumları Başkanı ve etkinlik  başkanı Turki Al-Şeyh tarafından resmi açılışla başladı.

Fuar 26 Kasım’a kadar sürecek. Suudi Arabistan Eğlence Kurumları Proje Koordinatörü Basem Al-Madfaa Arab News’a yaptığı açıklamada; fuarda yeni, nadir bulunan, tarihi ve klasik otomobilleri sergilendiğini söyledi.

Sergi açılış gününde Brezilyalı futbolcu Ronaldinho’nun fuardan araba alan ilk kişi olduğu ve Aston Martin Rapide AMR’yi seçtiği ile ilgili haber manşetlere ilk sıradan girmişti.

Fuarda yer alan markalar arasında uçan otomobil üreticisi PAL-V, ikonik İngiliz markası Aston Martin, İtalyan Ferrari, ikonik Fransız markası Bugatti ve yeni cazibe merkezi  elektrikli GFG Car 2030 bulunuyor. Fütüristik elektrikli otomobil olan Car 2030, cumartesi günü Turki All-Şeyh tarafından sunumu yapılarak, 854 bin 489 Dolar fiyatla açık artırmaya çıktı.

Suudi Arabistan Eğlence Kurumları Koordinatörü Al Madfaa,  siyah ve yeşil süper arabanın Riyad Otomobil Fuarı için özellikle üretildiğini söyledi. Kurumun Twitter resmi hesabında yapılan paylaşımda ise ‘’Dünyada türünün tek örneği olan bu fikir, Suudi 2030 Vizyonu ve ülkemizin tüm alanlardaki büyük başarısından ilham alınarak üretildi’’ diye yazdı. Bir fuar yetkilisi, binlerce ziyaretçinin Global Auto Salon bölümünde bulunan bir dizi otomobil ve diğer araçları da görebileceğini belirtti.

Arab News’a konuşan, otomobil şovunun bir ziyaretçisi olan Ahmed Jamal şunları söyledi: “Cidde’den buraya özellikle bu araba fuarı için geldim, çünkü ben bir araba tutkunuyum. Jaguar Land Rover’ın lüks araç markası olan Jaguar’ı beş yıl kullandım. Bana göre bu gösteri harika ve belki de sadece bölgedeki değil dünyadaki en büyük otomobil fuarı olmalı’’.

Aston Martin Satış Müdürü Mohammed Chaarani ise şunları söyledi: “Bu, inanılmaz sayıda arabanın olduğu muhteşem bir gösteri. Aston Martin’in güzellik, lüks ve sürüş dinamikleri üzerine ürettiği yeni  ve özel modellerimiz  SUV, DBX de burada sunuluyor.

PAL-V Batı Avrupa Başkan Yardımcısı ve Uyumdan Sorumlu İcra Kurulu Üyesi  Marco Van den Bosch ise uçan otomobil hakkında şu bilgileri verdi:

“PAL-V ilk uçan otomobil olarak tam operasyonel bir otomobil ve bir ciroplanın bir kombinasyonu (ciroplan; üstünde serbest dönen bir rotor aracılığıyla kaldırma gücünü bulan uçaktır). Bu özellik araç hareketliliğe bağlı olarak uçuş ve sürüş seçenekleri sunuyor. Kalkmak için küçük bir piste ihtiyacımız var, ayrıca iki motorla uçmak güvenlidir çünkü  motor arızası olursa diğer motor devreye girer ve araç paraşüt gibi süzülmeye başlar. Bu aracın arabadan bir ciroplana dönüşmesi ise sadece üç dakika.’’

Arab News