Mutlaka izlemeniz gereken 5 Arap korku filmi

Arap sineması bize Yousra ve Saba Mubarak’tan Sawsan Badr’a kadar birçok efsane verdi. Komedi, romantizm ve drama, Arap sinemasının üstün olduğu olağan alandır.  Patlamış mısırlarınızı hazırlayın ve Orta Doğu’nun korku filmleri serimize hazır olun.

İzleyebileceğiniz en iyi ve en korkutucu Arap filmlerinden beş tanesini sizler için derledik:

  1. Zodiac

Kendilerini birbiri ardına öldürmesi için hazırlanan bir lanetin hedefinde bulmasıyla meydana gelen doğaüstü gizemin tadını 15 bölümde çıkarın.  Dizide Youmna rolünde Asmaa Abulyazeed, Sami rolünde Muhammed Mahran, Sherif rolünde Khalid Anwar, Mariam rolünde Mai el Gheity ve Laila rolünde Hend Abdel Aleem’i izleyebilirsiniz.

  1. Warda

https://youtu.be/tQxLsVyc35o

Doğaüstü gerilim, şeytani mülkte maruz kalan bir kızın hem kendi hem de etrafındaki insanların hayatını cehenneme çeviren olayları anlatıyor. Kadrosunda Ahmed Selim, Emad Ghoneim, Mahmoud Youssef ve Abeer Mansour yer alıyor.

  1. Djinn

Eve yakın bir korku ve gerilim temalı Djinn’in hikâyesi, yeni evleri doğaüstü arazinin üzerine inşa edilmiş bir Birleşik Arap Emirlik’li çiftin yaşadıklarını anlatıyor.

  1. Kandisha

Bu Fas filmi, Mağrip bölgesinde popüler olan ünlü cin figürü Kandisha’yı anlatıyor. Kızının ölümü hakkında bilgi edinmeye çalışan bir avukat kötü niyetli yaratık ile karşılaşıyor.

  1. Al-Ins Wal Jinn

Adel İmam, Yousra ve Ezzat Al-Alayli gibi sinema efsanelerin baş rolünde yer aldığı filmin konusu insan kılığına girerek kötü amaçları için insanları kontrol eden bir cini anlatıyor.

Harper’s Bazaar Arabia