Najeeba Hayat

Radarınızda olması gereken beş Kuveytli tasarımcı

Elie Saab ve Zuhair Murad gibi çok yıldızlı modacılara alıştık. Bununla beraber geçtiğimiz bir kaç yıl boyunca yeni ve gelecek vaad eden tasarımcıların ilgi odağı olduklarını gördük. Bunlardan biri, Beyoncé’den Kylie Jenner’e kadar herkesi giydirmiş olan Kuveytli tasarımcı Yousef Al Jasmi.  Al Jasmi, Kuveyt’in yükselen moda dünyasında artık hesaba katılması gereken bir güç olduğunu kanıtladı.

İşte sizin radarınızda olması gereken beş Körfezli tasarımcı.

Najeeba Hayat

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Happy Birthday to our biggest supporter, the video game Helen of Troy. @bellahadid #GirlsLoveLiudmila

LIUDMILA (@liudmilahq)’in paylaştığı bir gönderi ()

Kuveytli ayakkabı tasarımcısı, ayakkabı tasarımına olan tutkusunu keşfetmeden önce siyaset bilimi okudu. Hükümette bir süre çalıştıktan sonra, ayakkabı üretimini  incelemek için Milano’ya uçmaya karar verdi. Daha sonra kendine ait Liudmila markasıyla 2014 yılında,  düşük topuklu fantezi ayakkabıları tasarlamaya başladı. O zamandan beri ayakkabıları Bella Hadid, Bella Throne ve Ashley Graham gibi pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Montaha Al-Ajeel

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Montaha Al Ajeel (@montahacouture)’in paylaştığı bir gönderi ()


Tasarımcı Paris Moda Haftası’nda yer alan ilk Kuveytli tasarımcı oldu. Markası, hızlı bir şekilde moda dünyasında yer almaya başladı.

Bazza Alzouman

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

Side eyes. #aw19 #bazzaalzouman

BAZZA ALZOUMAN (@bazzaalzouman)’in paylaştığı bir gönderi ()


2014 yılında Kuveyt’te açılan Bazza Alzouman, modern bir kadın için mükemmel kıyafetler yaratabilmek adına kuruldu. Tasarım, örnekleme ve üretimin hepsi yerel olarak Kuveyt’te yapıldığı için marka etik modaya odaklanır. Marka, Maya Diab ve Huda Kattan gibi Kuveytli yetenekler tarafından destekleniyor.

Marzook


Marka, 2014 yılında, aileleri ve en yakın arkadaşları için parçalar tasarlayarak sektörde yer edinmeye başlayan Shouq ve Fahad Al Marzouq Kardeşler tarafından kuruldu. Bu yılın başlarında, Marzook model ve sosyetik sima Sofia Richie ile işbirliği yaptı. Hollywood – kırmızı halıda görünmesi gereken el çantası markası Marzook için büyük başarı oldu. Ariana Grande’den Priyanka Chopra’ya pek çok isim markanın müdavimi.

May Al-Qassar


Amerika Birleşik Devletleri’nde takı tasarımı çalışmasına rağmen, Kuveytli köklere sahip olması Al-Qassar’ı öne çıkaran faktörlerin başında gelir. Markanın tasarımları, pırıltılı elmaslar ve değerli taşlarla birlikte Arap etkisindeki sade -modern çizgiye sahiptir. Tasarımcı 2007 yılında arkadaşları ve ailesi için takılar üreterek başladı, üç yıl sonra Kuveyt’e geri döndükten sonra kendi adını taşıyan markasıyla adını duyurdu.

Emirates Woman