BAE’de binalar cinsiyete dayalı şiddeti sona erdirme kampanyasına destek için turuncuya büründü

Birleşik Arap Emirlikleri genelinde, toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı yapılan bir kampanyayla dayanışma amacıyla binalar turuncu renkle aydınlatıldı.

Dünyanın en yüksek binası olan Dubai’deki Burj Khalifa, Kadınlar Birliği ve Abu Dabi’deki Adnoc ile birlikte, her yıl 25 Kasım’da gerçekleşen Uluslararası Kadına Yönelik Şiddeti Önleme Günü için aydınlatılan yapılar arasındaydı.

Hareket, Pazartesi günü başlayan ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddete son verilmesi için 10 Aralık’ta İnsan Hakları Günü’nde sona erecek olan yıllık 16 günlük bir kampanyayla aynı zamana denk geldi.

Kampanya, BAE Genel Kadınlar Birliği ile işbirliğindeki Birleşmiş Milletler Kadınlar Konseyi’nin Körfez Ülkeleri İrtibat Bürosu tarafından başlatıldı.

Kadınlar Birliği Genel Direktörü Noura Al Suwaidi, ‘’ BAE’deki tüm kadınlar, çatışma bölgelerinde toplumsal cinsiyete dayalı oluşan şiddete karşı dünya çapındaki milyonlarca insanla dayanışma içindedir’’ diye konuştu.

Dünyanın dört bir yanından gelen kampanyacılar, kadınlara ve kızlara yönelik şiddete son verme yollarını tartışmak için önümüzdeki birkaç hafta içinde bir araya gelecekler.

Her yıl, dünyanın dört bir tarafında insanlar sokaklarda, okullarda, ofislerde, köylerde ve şehirlerde, 16 günlük dönemde farkındalık yaratıyor ve birlikte harekete geçiyorlar.

The National