Carrefour, karbon ayakizini azaltmak için BAE’de ilk çiftlik mağazacılığını başlattı

BAE’deki tüm Carrefour mağazalarında yerel olarak yetiştirilen tarım ürünleri tedarik etmeyi amaçlayan Carrefour, Abu Dabi’deki Carrefour’da ilk hidroponik (topraksız tarım) çiftlik mağazasını kurdu.

İklim Değişikliği ve Çevre Bakanı Doktor Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, Carrefour’un Abu Dabi’nin Şehir Merkezindeki Masdar ve Yas Alışveriş Merkezi’ndeki mağazalarında yer alan hidroponik mağaza içi çiftliklerin açılışını yaptı.

Hidroponik yani topraksız çiftlikler, şirketin 2040 yılına kadar su ve karbon ayakizini* azaltılmasını amaçlayan net pozitif stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

Carrefour’un hidroponik çiftlikleri, BAE’deki tüm Carrefour mağazalarında yerel olarak yetiştirilen tarım ürünlerinin satılması ve yenilikçi tarım yöntemlerinin kullanılmasının arttırılması amacıyla MOCCAE ve Majid Al Futtaim Retail arasında yakın zamanda yenilenen bir mutabakat anlaşması sonucudur.

Carrefour, izole edilmiş ve sıcaklık kontrollü cam yetiştirme odaları, en yüksek hidroponik standartlarına uygun olarak tasarlandığını belirtti.

Ulaşılabilir olmamakla birlikte, çiftlikler mağazalardaki tüketiciler tarafından görülebilir ve alışveriş deneyimlerini önemli ölçüde artıracaktır. Neredeyse hiçbir yiyecek mili (Yiyecek mili, yiyeceklerin üretim zamanından tüketiciye ulaşana kadar taşınan mesafedir) bulunmadığı için, müşteriler çeşitli ot ve mikro yeşillik mağazada tamamen büyüdükten sonrası, istedikleri çeşitlerinden birini seçme özgürlüğüne sahip olacaktır.

Al Zeyoudi, “BAE’de yüksek sürdürülebilirlik seviyelerine ulaşmak için yeni teknolojilerden ve yenilikçi çözümlerden yararlanmak için hiçbir girişim olmadı. Bu bağlamda, MOCCAE, tarım sektöründeki teknolojik gelişimi ve yenilikçi teknikleri de destekliyor; su tüketimi en az %90 oranında ve çoklu tarım ürünlerinin verimliliğini arttırıyor. Ayrıca bakanlık, çiftçileri, sübvanse edilmiş tarımsal girdiler ve rehberlik sağlayarak modern tarım yöntemlerini benimsemeye sürekli teşvik ediyor’’ diye konuştu.

Al Zeyoudi , Majid Al Futtaim’in yeni tarım tekniklerini kullanan ve ülkenin sürdürülebilirlik hedeflerini gerçekleştirmeye katkıda bulunan projeleri başlatmasındaki başarılarını tasdik ettiğini söyledi.

• Karbon Ayak izi birim karbondioksit cinsinden ölçülen, üretilen sera gazı miktarı açısından insan faaliyetlerinin çevreye verdiği zararın ölçüsüdür.

Arabian Business