Instagram’da en beğenilen 10 BAE’li kadın

Dünyanın her yerinde basmakalıplara meydan okuyan, film, moda, spor, havacılık ve daha birçok alanda engelleri aşan kadınlar, nereden geldiklerine bakılmaksızın hemen hemen her şeyi başarıp üstesinden gelebileceklerini kanıtlıyor.

Biz de 2 Aralık Pazartesi kutlanacak Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Ulusal Günü şerefine, bizlere ilham veren 10 BAE’li kadını sizlere tanıtmak istiyoruz.

Amina Taher

Bir kadın erkek egemen bir sektörde kurallara göre oynadığı zaman onu seviyoruz, bu nedenle listemize Etihad Airways’in Başkan Yardımcısı ve Pazarlama Başkan Yardımcısı Amina Taher ile başlıyoruz.

Amina Taher, Donald Trump’ın Orta Doğu’dan ABD’ye uçan yolcuların uçağa dizüstü bilgisayar veya büyük elektronik cihaz sokmalarını engelleyen yasağı koymasıyla mücadele etmiş, ABD bir süre sonra geri adım atmıştı.

Amina Taher, Etihad Havacılık Grubu’nda görev alan tek kadın çalışandır.

Manaal Al Hammadi

Manaal Al Hammadi, on yıldan uzun süredir abaya elbiseleri tasarlıyor ve Dubai’de mağazalar açtı. Tasarımlarında; minimalist çizgileri avant-garde estetiği için kullanmasının yanı sıra, aynı zamanda en son teknolojiyi mütevazı bir şekilde kullanma konusunda da öncülük ediyor. Tasarımcı güneş enerjili bir abaya elbisesi için prototip üzerinde çalışıyor, bu fikrini 2016 yılında Dünya Gelecek Enerji Zirvesi’nde sundu.

Hala Al Gergawi

“Her yudumda bir hikaye anlatılıyor”: Bu motto, lüks deneyimler yaratan ve Hala Al Gergawi tarafından başlatılan bir etkinlik platformu olan Tea Before Noon’un ardındaki temel dayanak olarak öne çıkıyor. Başarılı girişimci sadece markaların hikayelerini anlatmasına ve Körfezli kadınların ne istediğini anlamalarına yardım etmeye odaklanmakla kalmıyor, aynı zamanda hevesli bir gezgin olarak da hayırseverlik girişimleriyle ilgileniyor.

HE Noura AlKaabi

Sanat, tiyatro, fotoğrafçılık, edebiyat denince Noura AlKaabi adının akla gelmesi tesadüf değildir. AlKaabi, Ekim 2017’de BAE Kültür ve Bilgi Geliştirme Bakanı olarak oldu ve şimdi BAE’de hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kültürel alanların tanıtımından sorumlu. Genç sanatsal yeteneği beslemeye olan acımasız bağlılığı ise kendisinde en çok beğenip hayran olduğumuz şey.

Zahra Lari

Zahra Lari, 2018 Kış Olimpiyatları için artistik patinajda ödül almamış olabilir, ancak pek çok sebepten ötürü kalbimizi çaldı: Kendisi başörtüsü takan uluslararası alanda yarışan ilk kadın buz pateni sporcusu.  Zahra Lari, BAE’nin Uluslararası Paten Birliğine katılan ilk Arap ülkesi olmasının sebebi aynı zamanda.

Asma Al Janahi

Al janahi hepimizin hayranlıkla seyrettiği bir genç atlet.  Olimpiyatlara katılmak için çalışıyor, ve son zamanlarda hem duatlonlarda hem de triatlonda rekabet ediyor .

Latifa Al Shamsi

“Influencer” kelimesi (sahip olduğu sosyal medya kanalı aracılığı ile bir ürün ya da hizmet hakkındaki deneyimlerini ve düşüncelerini takipçileri ile paylaşarak o ürünün tanıtımını yapan kimse)  günlük konuşmamıza girmeden çok önce, Latifa Al Shamsi en sevdiği moda ürünlerini, yemek mekanlarını ve seyahat rotalarını zaten takipçileriyle paylaşıyordu. Takipçi sayısı ise şimdiden 355 bini aştı. Moda ve yaşam tarzı blog yazarı ve şimdilerde yeni anne olan Al Shamsi deneyimlerini takipçileriyle paylaşıyor.

Huda Al Nuaimi

BAE’li bir baba ve yarı İspanyol – yarı İskoç bir annenin kızı olan moda tasarımcısı Huda Al Nuaimi modaya getirdiği yeni soluk ve bakış açısıyla dikkatleri çekiyor.  Kullandığı nefes alan ve nötr renklere sahip kumaşlar ve takılar tasarımlarının eşsiz olmasının bir nedeni.

Hamda Al Fahim

Havai, değişken ve çekici: Bunlar Hamda Al Fahim’in tasarımlarını özetleyen kelimeler aslında. Abu Dabili moda tasarımcısı, İlkbahar / Yaz 2019 kreasyonunda da  görüldüğü gibi, her yeni koleksiyonla kendini aşmayı başarıyor. En son tasarladığı kanarya sarısı “Epiphany” elbisesi bile Cannes’taki kırmızı halıda herkesin dikkatini çekmeyi başardı.

Nayla Al Khaja

Dubaili bir kadın yönetmen ve yapımcı her zaman duyduğumuz bir şey değildir. Bu yüzden eğer bu listede Nayla Al Khaja olmasaydı, listemiz hiç bir zaman tamamlanmış sayılmayacaktı.  Çocuk istismarı ve görücü usulü evlilik gibi hassas konuları cesaretle ele alan yönetmen, hala kendini geliştirmeye ve sayısız ödüller kazanmaya devam ediyor.

Savoir Flair