Abu Dabi ve Dubai’nin en güzel plajları

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) birbirinden güzel plajlar bulunuyor. Ülkede en çok ziyaret edilen kentleri olan Abu Dabi ve Dubai’nin en temiz ve ücretsiz plajlarını sizler için derledik.

Abu Dabi plajları

Al Hudayriat Plajı

Açılışının üzerinden bir yıl gibi bir süre geçmiş olmasına rağmen Al Hudayriat Adası, Abu Dabi’de en sevdiğimiz sahil alanlarından biri haline geldi.  İster araba kullanın ister bisiklet kullanın ya da isterseniz nereye gittiği belli olmayan köprünün üzerinde yürüyün.  Sporseverler burada bulunan basketbol, tenis ve voleybol sahasının da tadını çıkarabilirler.

Her gün 07.00 ile 20.00 arasında hizmet veriyor

Al Bateen Plajı

Al Hudayriat’tan nispeten küçük olan Al Bateen Plajı, başkentin en iyi plajlarından biri. Plaj, Abu Dabi halkı arasına oldukça popüler olmasına rağmen kalabalık değil ve Mavi Bayraklı plajda, su sporlarının balıkçılığın tadını çıkarabilir ve piknik yapabilirsiniz. Aynı zamanda çocuklar için de birbirinden eğlenceli oyun alanları bulunuyor. Aracınızı park etmek içinde park alanını rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Her gün saat 08.00’den gün batımına kadar açık. Al Bateen, Halifa Al Mubarak Caddesi, Abu Dabi

Mirfa Plajı

Abu Dabi’den Mirfa’ya gitmek oldukça zor ama bize güvenin. Buranın neden en sevdiğimiz sakin noktalardan biri olduğunu göreceksiniz. Her zaman sakin ve oldukça temiz olan bu plajda sabah 6’da havlusuna uzanmış tatilcilerle yer mücadelesine girmek zorunda değilsiniz. Su sporları burada oldukça popüler. Bu yüzden arkadaşlarınızla eğlenmekten keyif alacaksınız. Bu plajda gece kalarak kamp ateşi yakarak yıldızların ve neşe dolu bir deniz macerasının tadını çıkarın.

Ücretsiz. 7/24 açık Al Gharbia, Abu Dabi.

The Corniche

Abu Dabi’deki bu keyifli tatil mekânı BAE’ye neden âşık olduğunuzu hatırlatacak. Yıl boyunca çeşitli etkinliklerle konuklarını eğlendiren mekân gittikçe büyüyor. Futbol ve Kriket severler burada bulunan oyun alanlarının tadını çıkarabilir. Aynı zamanda gün batımında yürüyüşe de çıkabilirsiniz. Burada çok sayıda restoran bulunuyor bu da kuma düşseniz bile aç kalmayacağınızın kanıtı.

Ücretsiz. 08.00 ile 20.00 arası açık. Korniş Yolu, Abu Dabi

Dubai plajları

Al Mamzar Plajı Parkı

Dubai Körfezi’nin ilerisinde yer alan bu parkta bulunan birbirinden cazip beş plaj bulabilirsiniz. Aynı zamanda halka açık barbekü alanlarında hem yemek yiyebilir hem de eğlenebilirsiniz. Yemekten sonra parkın araçlarına binip lagünün hemen yanındaki keyifli alanlarda kendinize yer bulun. Körfezin temiz sularında fazla kalorilerinizi yakmak için yüzmenizi öneririz.

Ücretsiz. Her gün saat 08.00 ile 22.00 arası açık. Al Mamzar Plajı

Al Sufouh Plajı

Siyah Saray Plajı olarak da bilinen bu plaj, Kraliyet konutuna olan yakınlığı nedeniyle bazı plajların sahip olduğu olanaklardan mahrum kalmış olabilir. Ama yine de bu, sizin plajı denemenize engel olmasın. Yolun başında olmasına rağmen Time Out, Towers Dubai’de çalışan bazı arkadaşlarınızı burada görmeniz muhtemel. Palmiye’nin muhteşem manzarası ise tek başına görülmeye değer bir yer. Plajın sularında yüzmenizi ise kesinlikle tavsiye ediyoruz.

Ücretsiz. 7/24 açık. Kral Selman bin Abdulaziz Al Saud Yolu.

Kite Plajı

Kite Plajı son yıllarda, Dubai’nin en iyi plajlarından biri olarak anılmaya başlandı. Su sporlarının yanı çok sayıda lezzetli yemek yiyebileceğiniz mekân bulunuyor. Çok yediğinizi hissettiğiniz anda içinizi rahatlatmak için 14 km uzunluğundaki koşu alanını kullanabilirsiniz.

Ücretsiz. Cumartesi-çarşamba günleri saat 10.00 ile 22.00 arası, perşembe- Cuma günleri 10.00’dan gece yarısına kadar açık.

La Mer

Dubai sahil manzarasına yeni eklenen La Mer, ziyaretçilerine oldukça eğlenceli ve heyecanlı aktiviteler sunuyor. Jumeirah Bay’da belki bir apartmana yerleşemiyoruz ama La Mer’de rüya gibi bir gün geçirebilirsiniz. Time Out tarafından önerilen restoranlar ve butiklerle burada oldukça iyi vakit geçirebilirsiniz. Çocuklarınız eğlenceli aktivite alanlarında arabanızın anahtarını kuma gömseler bile canınız sıkılmayacak.

Ücretsiz. Her gün 10.00’dan gece yarısına kadar açık, Cumeyra 1 (637 227)

Sunset Plajı

Burj Al Arap’ın gölgesinde yer alan Sunset Plajı’na gitmek için helikopterinizin olmasına gerek yok. Sunset Plajı, Dubai’nin en çok selfie paylaşılan yeri olmasına rağmen oldukça sakin bir alan teklif ediyor. Aynı zamanda burada lezzetli yemek de yiyebileceğiniz restoranlar da bulunuyor. Ve ‘Akıllı Güç Direkleri’ sayesinde, güneş battıktan sonra bir gece yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Ücretsiz. 7/24 açık, 2C sokağı, Umm Suqeim, Dubai

JBR’da yer alan The Beach

Dubai’de yaşayanların büyük kısmının ilk sahil deneyimi JBR sahilde olduğunu söyleyebiliriz. Dalgalara yakanmış olsalar da coolluklarını asla bırakmayan insanları burada görmeniz mümkün. Dalgalardan yara almadan kurtulursanız, yakınlardaki Türk satıcılardan dondurma alarak kendinize gelebilirsiniz. Manzaralı restoranlar sayesinde denizin hiçbir anını kaçırmazsınız. LA Mer’de çocuklar içinde oldukça eğlenceli oyun alanları bulunuyor.

Ücretsiz, JBR karşısı, Dubai.

BAE’nin geri kalanı

Khor Fakkan Beach

Şarika genellikle batıdan gelen turistler tarafından yokmuş gibi davranılır.  Şarika’da yer alan Khor Fakkan Plajı oldukça rahatlatıcı ve güzel. Hatta buranın güzelliğine neredeyse rakipsiz bile denilebilir. Güneşin tadını çıkarmak için rahat bir koyu bulup günün yorgunluğunu atabilirsiniz. Burası aynı zamana muhteşem mercan resiflerine ev sahipliği de yapıyor. Bu plaj da kumlara uzanmak ve palmiyeleri izlemek oldukça eğlenceli.

Ücretsiz. 7/24. Rugaylat Yolu, Khor Fakkan, Şarika.

Deniz kenarı atıştırmalıkları

Al Hudayriat yemek arabalar

Abu Dabi’nin en yeni plajı olan Al Hudayriat’ın karşısında bulunan yemek arabaları şehrin dört bir tarafından insanları cezbediyor.  Chocolicious’dan içinizi serinletecek milkshakeinizi ya da dondurmanızı satın alın ya da karavan kahveciden kafein ihtiyacınızı giderin. Ya da HARR & HLOO’dan süper lezzetli kebap yiyebilirsiniz. Ve tabi ki daha birçok seçenek bulunuyor.

Cold Stone Creamery

Deniz kenarında bulunan bu kafede, dondurmanızı dilediğiniz gibi hazırlatabilirsiniz. Dondurmanıza birbirinden lezzetli tatlar katabilir ve tercihinize göre çikolata kâsesinde servis edilir. Bizim tercih ettiklerimiz de her zaman bol fındık ezmesi bulunuyor.

Korniş sahili, Korniş Yolu, (055 213 6507)

The Third Place Kafe

Korniş sahili yolu üzerinde bulunan bu kafe serinlemek ve dinlenmek için oldukça iyi bir seçim. Menüde lezzetli Wrapler, salatalar, kekler ve kahveler bulunuyor. Rahat koltukta dinlenirken bütün bu lezzetlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Korniş Yolu, Al Khalidiyah (02 681 1877)

Time Out Abu Dabi