Suudi Arabistan, Rus teknolojisiyle 850 binden fazla ev inşa edecek

Suudi Arabistan’da 850 binden fazla yeni evin yapımında modern Rus teknolojisi kullanılacak. Proje, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suudi Arabistan ziyareti sırasında imzaladığı birçok sözleşme sonrası başlatıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suudi Arabistan ziyaretinde, Rusya ile Suudi Arabistan arasındaki stratejik işbirliği programına ait belgeleri imzalamıştı.

VİZYON 2030 KAPSAMINDA İMZALANAN SÖZLEŞMELER

Suudi medyasına göre Putin, Suudi Arabistan’ı ziyaret ettiğinde yirmiden fazla başka belgeyi de imzaladı. Putin, Rusya’nın Suudi Arabistan’a en son konut teknolojisini sağlama amacını anlattı. Teknoloji, Suudi Arabistan’ın ülkedeki konut kriziyle başa çıkmasına yardımcı olacak ve aynı zamanda Suudi Arabistan’ın ekonomik açıdan ilerlemesi üzerinde olumlu bir etkide bulunacak.

Suudi Arabistan ‘Vizyon 2030 Projesi’ üzerinde çalışmalar yapıyor. Vizyon 2030 Projesi’nin amaçlarından biri de Suudi vatandaşlarına rekabetçi fiyatlarla evler sağlamak. Proje aynı zamanda Suudi Arabistan’daki evlerin modernizasyonu konusundaki mevcut zorlukların aşılmasını da amaçlıyor. Yapılacak çalışma sonucunda evler çevre dostu olanaklara sahip olacak. Suudi yetkililer, 2030 yılına kadar konut mülkiyeti oranının yüzde 70 olması için çalışmalara devam edeceklerini belirtiyorlar.

RUS TEKNOLOJİSİYLE 850 BİN YENİ EV

Rusya Suudi Arabistan’a teknoloji sağlamaya 2020 itibariyle başlayacak. Rus teknolojisinin kullanılması sayesinde 1 aydan kısa bir sürede 17 katlı bir bina inşa edilebiliyor. Rusya, teknolojiyi 1 milyon metrekarelik bir alanda denedi ve başarılı oldu. Şimdi Rusya bu teknolojiyi Suudi Arabistan’ın kullanmasını sağlayacak.

Analistlere göre, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ve Putin arasındaki görüşme sonrası Rusya ile Çin arasındaki ilişkiler daha da güçlendi. Prens bin Selman ve Putin toplantısında Suudi Arabistan ve Rusya arasındaki stratejik işbirliğinin geliştirilmesine karar verildi. Yeni konut teknolojisi, Suudi Arabistan’ın Vizyon 2030 Projesi hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak. Kullanılacak en son Rus teknolojisi ile 850 binden fazla yeni ev inşa edilecek.

Chicago Morning Star