Tahta geçişinin 5. yıldönümünde Suudi bakanlardan Kral Selman’a övgü

Suudi Arabistan, Kral Selman’ın tahta geçişinin 5. yılını kutlarken, Suudi bakan ve prensler ülkelerinde tanık olunan olağanüstü gelişme ve başarılara övgüde bulundu.

Mekke Valisi ve Kral Selman’ın Danışmanı Prens Halid el-Faysal, tahta geçişinin 5. yıldönümü nedeniyle Kral’ı tebrik ederek, güvenlik ve refah içerisinde yaşayan Suudi vatandaşları ile ülkede ikamet edenlerin bu mutlu günü kutladığını söyledi.

Prens Halid, dünyanın güvenlik, ekonomik ve finansal krizlerden geçtiği bir dönemde, Suudi Arabistan’da devlet kurumlarının gelişme sürecinin devam ettiğini, eğitim, sağlık ile kalkınma projelerinin uygulanmasının sürdüğünü belirtti.

Riyad Valisi Prens Faysal bin Bender bin Abdulaziz ise birbiri ardına gelen başarılar ve iddialı vizyonlara değinerek, “Her vatandaşın kalbindeki bu değerli yıldönümü, ülke ve vatandaşlarına yurt içi ve dışında hizmet vermekten kaçınmayan bu mübarek liderliğe sadakatini kanıtlamak için harika bir fırsat” dedi.

Doğu Bölgesi Valisi Prens Suud bin Nayif bin Abdulaziz, Kral Selman’ın aydınlık müreffeh dönemindeki başarılarına dikkat çekerek, onun yönetiminde ülkenin beş yıl içinde yaşadıklarını gözlemleyen kişinin her seviyedeki değişikliği göreceğini vurguladı.

Medine Valisi Prens Faysal bin Selman bin Abdulaziz, Kral Selman’ın toplumun tüm kesimlerine fayda sağlamak için güvenlik ve gelişmenin temellerini attığını söyleyerek, ülkenin ilerleme ve kalkınma yolunda vatan ile vatandaşa refah sağlamak için hiçbir çabadan kaçınmadığını dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah ise Kral Selman’ın bilge liderliği sayesinde ülke içi ve dışında birçok gelişme ile başarıya tanık olunduğunun altını çizerek, “İhtiyatlı politikalar ve aydınlık direktifler, ülkenin bölgesel ve uluslararası alanda öncü rolünü güçlendirdi” dedi.

Kültür Bakanı Prens Bedr bin Abdullah bin Ferhan da “Suudiler, ülkemizin başarılı bir geleceğe emin adımlarla yürüyüşüne yol açan büyük lideri kutluyor. Kral Selman’ın tahta geçişinin 5. yıl dönümünde vatan ve vatandaşın ilerlemesi için yürünen kararlı yolu hatırlıyoruz” diyerek, Kral Selman’ın vizyon ve desteği sayesinde kültür sektöründe elde edilen başarılara dikkat çekti.

Ulusal Muhafız Bakanı Prens Abdullah bin Bender bin Abdulaziz, “Bu değerli yıldönümünde, liderin babasının muzaffer geçmişinden gurur duyuyor, dini, vatanı ve milletinin hizmetinde yaptığı büyük çalışmalara büyük saygı duyuyoruz. O, bu ülkenin liderliğindeki ana direklerden biriydi” yorumunda bulundu.

Suudi Arabistan’ın, çeşitli ülkelerle ikili ilişkileri güçlendirerek bölgesel ve uluslararası siyasi sahnedeki etkili varlığını ele alan Prens Abdullah, ülkenin geniş ortaklıklar ile ülkenin prestij ve ekonomik ağırlığını güçlendirmenin yanı sıra küresel ekonomi endüstrisi ve istikrarındaki önemli rolüne de işaret etti.

Şarkul Avsat