Temsili fotoğraf...

Irak’taki İran Konsolosluğu bir haftada ikinci kez ateşe verildi

Iraklı göstericiler, Necef kentinde bulunan İran Başkonsolosluğu’nu bir hafta içinde ikinci kez ateşe verdi.

Polis kaynaklarının aktardığı bilgilere göre başkent Bağdat’ın güneyinde yer alan Necef’te göstericiler İran Başkonsolosluğu’nu basarak, ateşe verdi. Konsolosluk binası bir hafta içinde ikinci kez göstericiler tarafından ateşe veriliyor.

Sağlık kaynakları, Necef’teki 1920 Devrim Meydanı yakınlarında bulunan Muhammed Bakır el-Hakim’in türbesinin çevresindeki arbede sırasında açılan ateşte 5 yaşındaki bir çocuğun yaşamını yitirdiğini bildirdi. Göstericilerin son olarak türbeyi ateşe vermek istemesi kentte gerginliğe neden olmuştu.

Necef Sağlık Dairesi’nden yapılan açıklamada, göz yaşartıcı gaz bombasından etkilendiği için hastaneye sevk edilen yaralı sayısının 200’ün üzerine çıktığı belirtildi.

Irak Parlamentosu Abdulmehdi’nin istifasını kabul etti

Ekim ayından bu yana hükümet karşıtı gösterilerde 420’yi aşkın kişinin hayatını kaybetmesinin ardından Irak Parlamentosu, dün, Başbakan Adil Abdulmehdi’nin istifasını kabul etti.

Parlamento Başkanı Muhammed el-Halbusi, açıklamasında, yeni başbakanı tayin etmesi için Cumhurbaşkanı Berhem Salih’e yazı göndereceklerini söyledi.

Sağlık kaynaklarına göre parlamentoda düzenlenen dünkü oturumun hemen öncesinde Bağdat’ta bir gösterici öldürüldü.

Irak’ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protesto eden vatandaşlar, mevcut siyasi yüzlerin tamamen değişmesini talep ediyor.

Şarkul Avsat