Dünya devleri Suudi Arabistan’da ‘oyun’a geldi!

Riyad Festivali kapsamında düzenlenen ve dört gün süren Insomnia Gaming Festival (Insomnia Oyun Festivali) Cumartesi günü sona erdi. Birbirinden çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivale çok sayıda izleyici katıldı.

Etkinlikte Amerikalı DJ Hero Best’in performansının yanı sıra dans şovları ve tiyatrolar da katılımcıların ve seyircilerin ilgisine sunuldu.

BİRBİRİNDEN RENKLİ OYUNLAR

Festivalin son günü, Suudi Arabistanlı dünya şampiyonu Sari Al-Jafri’nin birincilik ödülünü kazandığı “Tekken” in büyük finaline sahne oldu.

Oyun hayranları ayrıca ‘Dota’, ‘Rainbow 6’, ‘Counter Strike’ ve bireysel kategorilerinde ‘Fortnite’, ‘Overwatch’, ‘FIFA’, ‘Mortal Kombat’ ve ‘Apex Legends’ turnuvalarının finallerini de ilgiyle izlediler.

Insomnia Suudi Arabistan, Orta Doğu’daki en büyük e-oyun festivali ve ziyaretçileri en iyi ve en yeni oyunlar sayesinde unutulmaz heyecan dolu bir eğlence yolculuğuna çıkarıyor.

Etkinlikte dünyanın dört yanından katılımcılar, gruplar, mobil oyunlar, masa oyunları, retro oyunlar, cosplay kostümleri ve diğer pek çok etkinlik ve ödülün yanı sıra rekabetçi yarışmalar, en yeni sanal gerçeklik teknolojileri ve oyunları yer aldı.

SUUDİ GENÇLERİN GELİŞTİRDİĞİ OYUNLAR SATILDI

Festival, Microsoft, PUBG, Sony, EPİC GAMES, Ubisoft, Blizzard, Blehira, Gamers Half, Multi Creators, Lenovo, Samsung ve GamersDZ gibi şirketlerin katılımıyla 9 bin 500 metrekarelik bir sergi alanında yapıldı.

Suudi Arabistanlı gençler oyun fuarına yoğun ilgi gösterdiler. Suudi Arabistanlı gençler tarafından geliştirilen ve üretilen oyunlar satıldı.

Riyad Festivali 11 Ekim’de başladı ve 2020 Ocak ayının sonuna kadar devam edecek. Festival, Suudi Arabistan toplumu için birbirinden çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

Arab News