Kral Selman: G20 başarılarının üzerine yenilerini inşa edeceğiz

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Suudi Arabistan’ın G20 dönem başkanlığının büyük bir sorumluluk ve iş birliğini geliştirmek için bir fırsat olduğunu söyledi.

Kral Selman G20 Zirvesi’nin resmi web sitesi aracılığıyla şu açklamalarda bulundu;

“Suudi Arabistan’ın G20 dönem başkanlığı büyük bir sorumluluk ve iş birliğini geliştirmek için ortak bir fırsattır. İnsanları güçlendirmek, herkese daha iyi bir gelecek yolu açmak, gezegeni korumak ve sürdürülebilir ekonomik politikalar oluşturmak için buna yatırım yapmalıyız. Yeni ufuklara şekil vermek için mevcut inovasyon dalgasını en iyi şekilde kullanacak iddialı ve uzun vadeli bir vizyonla ilerlemeliyiz. Bu nedenle Suudi Arabistan, G20 başkanlığı sırasında ’21’inci yüzyılın fırsatlarını herkes için değerlendirme’ başlığı altında çok taraflı eylemleri koordine etmeye karar verdi. Bu yaklaşımı takiben, gelecekteki zorluklar ve fırsatlar hakkında uzun vadeli vizyon ile acil konularla etkin bir şekilde başa çıkma yeteneğini gösteren G20’nin başarılarının üzerine yenilerini inşa edeceğiz.”

Kapsayıcılığı sağlamak için sivil toplum kuruluşları, özel sektör, bölgesel ve uluslararası düşünce kuruluşları dahil tüm paydaşlarla birlikte hareket edileceğini dile getiren Kral Selman, “Suudi Arabistan’ın G20’ye ev sahipliği yapması, MENA (Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesi) perspektifini ve aynı zamanda gelişmekte olan ülkelerin görüşlerini sunmada kilit rol oynayacak” dedi.

Suudi Arabistan’ın G20 dönem başkanlığından duyulan memnuniyeti vurgulayan Kral Selman açıklamasını şöyle sürdürdü:

“G20, tüm kıtaların liderlerini, başkanlarını ve temsilcilerini bir araya getirerek, birlikte çalışmalarını ve tüm dünyaya olumlu bir etkiye sahip etkili çözümler önermelerini sağlayan küresel bir forumdur. G20 son 10 yılda küresel ekonomik krizin ele alınmasında, büyümeyi ve gelişmeyi teşvik eden reformların yaratılmasında ve uluslararası iş birliğini gerektiren konularda ortak yaklaşımlar geliştirilmesinde aktif bir rol oynamıştır. Dünya giderek birbirine bağlı hale geldikçe, G-20 ülkeleri ve halkları ortak zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu zorluklar ışığında, uluslararası iş birliği acil bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu anlamda Suudi Arabistan karşılıklı olarak yarar sağlayacak uzlaşmaya varmak, zorluklarla yüzleşmek ve insanlık için fırsatlar yaratmak amacıyla çok taraflı eylemin etkinliğine inanıyor.”

Suudi Arabistan’ın canlı bir topluma, başarılı bir ekonomiye ve iddialı bir ülkeye ulaşmak için Vizyon 2030 altında tarihi bir dönüşüm geçirdiğinin altını çizen Kral Selman, 21’inci yüzyılın acil sorunlarına çözüm bulmak amacıyla deneyim alışverişinde bulunmak ve uluslararası iş birliğini güçlendirmek için G20 üyeleriyle birlikte çalışacaklarını belirtti.

Kral Selman ayrıca 2020’nin kasım ayında, G20 üyesi olan ülke liderlerini Riyad’da ağırlamayı sabırsızlıkla beklediklerini de söyledi.

Şarkul Avsat