Kral Selman, Suudi Sağlık Konseyi’nin kararlarını onayladı

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Suudi Sağlık Konseyi tarafından sunulan kararları onayladı.

Konseyin kararları arasında, radyoloji, nükleer tıp ve radyoterapi bölümlerinde, Gıda ve İlaç Genel Kurulu’nun gerekliliklerinin yerine getirilmesi zorunluluğu bulunuyor.

Sağlık hizmetlerini geliştirmek amacıyla Suudi Sağlık Konseyi tarafından sunulan kararlar onaylanırken, sağlık eğitiminde sigara, beslenme, fiziksel aktivite, meme kanseri, kolon ve rektum kanserinin yanı sıra metabolik hastalıklar için erken teşhis gibi öncelikli konularının yer alması gerektiği aktarıldı.

Alınan kararlar arasında Genel Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü’nün çatısı altında, hastaların hava yoluyla tahliye edilmesi de yer alıyor. Gerekli koordinenin ise Suudi Sağlık Konseyi ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında olması planlanıyor. Onaylanan kararda ayrıca bulaşıcı hastalıkların tedavi edilebilmesi için devlet ve özel hastanelerinin hastaları kabulü de yer alıyor. Bu tarz vakaların tüm sağlık kurumlarına nakledilebilmesi için ilgili protokollerin yanı sıra ECMO cihazlarını taşıyan ekipler dahil hastaneler arası havayolu taşımacılığının yapılabilmesi öngörülüyor.

Alınan kararlar arasında ayrıca Suudi Sağlık Konseyi ve diğer sağlık kuruluşları arasında elektronik bir iletişim programı hazırlamak konusu da yer alıyor. Suudi Sağlık Konseyi Genel Sekreteri Dr. Nehar el-Azmi, kararları onaylayan Kral Selman’a teşekkür ederek, hükümetin sağlık hizmetlerinin organize ve geliştirilmesi için yaptığı katkıya övgüde bulundu.

Sekreter Azmi, açıklamasında, Sağlık Konseyi’nin sağlık alanında önemli kararlar aldığını söyledi.

Şarkul Avsat