Suudi Arabistan B2C E-Ticaret Endeksi’nde ilk 10’da yer aldı

Suudi Arabistan, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) tarafından hazırlanan B2C E-Ticaret Endeksi’nde bu sektörde en iyi 10 ülke arasında yer alırken, genel endekste 3 basamak yükselerek küresel listede 49. sırada yer aldı.

Suudi Arabistan’daki bireyler arasında internet kullanım oranının yüzde 93’e yükseldiği kaydedilen raporda, etkinleştirici ve destekleyici bir dijital yapının bireyler arasında internet kullanımının artmasına katkıda bulunduğu belirtildi.

Raporda, 2018’de yüzde 80 iken 2019’da yüzde 93’e yükselen posta güvenilirliğine de dikkat çekildi.

İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mühendis Abdullah es-Savaha, bu başarının Suudi liderliğinin sınırsız desteğini yansıttığını söyleyerek, bu desteğin sağlam bir dijital altyapının kurulmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Es-Savaha, Bakanlığın, beş yıllık 2023 stratejisi aracılığıyla Suudi Arabistan’ın iletişim ve bilgi teknolojisi sektöründeki yeteneklerini geliştirmek için ortaklarıyla birlikte çalıştığını dile getirdi.

Suudi Bakan, ülkenin B2C E-Ticaret Endeksi’nde ilerlemesinin, e-ticarette tüketici güvenini artırmanın yanı sıra bu alanda uluslararası en iyi uygulamaların benimsenmesini teşvik edeceğini de sözlerine ekledi.

UNCTAD’ın hazırladığı B2C E-Ticaret Endeksi, bir ekonominin online alışverişi desteklemeye hazır olup olmadığını ölçüyor.

Şarkul Avsat