Suudiler Hollanda’nın balıkçılık sektörünü inceledi

Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanlığı’ndan bir heyet, Hollanda’ya yaptığı ziyarette balıkçılık sektöründeki yatırım fırsatlarıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Heyet,  tarım sektörüyle ilgili çalışmalar ve araştırmalar konusunda uzmanlaşmış en prestijli Hollanda üniversitelerinden birini ziyaret etti.

Heyet, aquaponik sistemler üzerine uzmanlaşmış çalışmaları inceledi ve  Suudi endüstrisini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemek için Hollanda’nın deneyimlerinden yararlanmak amacıyla üniversitenin tesislerini de denetledi. Akuaponik, geleneksel akuakültür (akuatik canlılardan olan balık, kerevit, karides üretimi) ile hidroponik sistemin (topraksız tarım/ bitkilerin su ve besin eriyikleri ile beslenmesi) birleşmesi ile sürdürülebilir gıda üretim sistemi alternatiflerindendir.

Suudi heyeti ayrıca, önemli teknikleri -uygulamaları öğrenmek ve gelecek vaat eden bu endüstride Hollanda’nın önde gelen bir kaç şirketini de ziyaret etti.

Suudi Arabistan Çevre, Su ve Tarım Bakanlığı; gıda güvenliğini iyileştirmek ve Suudi Krallığı’nın Vizyon 2030 Projesi tarafından belirlenen hedeflerde yer alan üretimin 600 bin tona çıkarılmasını da hedefliyor.

Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ve Ulusal Su Ürünleri Geliştirme Programı Genel Müdürü Doktor Ali Al Shaikhi, ziyaretin amacının su ürünleri yetiştiriciliği, akıllı teknolojiler ve sürdürülebilir kalkınma ile ilgili çeşitli sektörlerdeki en başarılı ülkelerden biri olan Hollanda’nın tecrübelerini kullanmak ve genç Suudi işadamlarına ve girişimcilere ziyaret ve atölyelere katılma fırsatı sunmak olduğunu belirtti.

Arab News