Prens Khaled bin Alwaleed bin Talal

Kraliyet ailesinin vegan prensi

Suudi Arabistan kraliyet ailesi üyelerinden, milyarder, yatırımcı ve aynı zamanda hayırseverliği ile bilinen Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz al Saud’un oğlu; Khaled bin Alwaleed dünyadaki en varlıklı kişiler arasında yer almaktadır. Fakat Khaled bin Alwaleed özellikle hayvan hakları, çevresel sürdürülebilirlik ve bitkisel beslenme konularındaki tutkusu ve vegan oluşuyla dikkatleri çekiyor.

Bununla beraber, Jumeirah Beach’teki Four Seasons Resort Dubai, yeni bir bitki bazlı menüleri için Prens Khaled bin Alwaleed’in KBW Ventures şirketiyle ortaklık kurdu.

Kral Selman ve Prens Khaled bin Alwaleed bin Talal

Yapılan çalışmalar doğrultusunda ünlü şef Matthew Kenney tarafından geliştirilen, Latince’de “yapraklar” anlamına gelen bitki temelli, bağımsız bir menü olan Folia’nın tanıtımı yapıldı. Kavramsal olan bu menü;  Başlangıçlar, ana yemekler ve tatlılar dahil olmak üzere 12 bitki temelli öğeyi içeriyor ve tesisin yeni açılan bahçesinde misafirleriyle buluşmayı bekliyor. Folia menüsü ayrıca, sağlık bilincine sahip gezginler için tasarlanan, otelin oda ve süitlerindeki  Sağlıklı Yaşam Menüsü’nün bir parçası olarak sunuluyor.

Vegan yaşam tarzı ve hayvanları koruma konusunda tanınmış  biri olan Prens Khaled’e ait olan KBW Ventures şirketi, bitkisel ağırlıklı ürünlere odaklanan birkaç firmaya yatırım yaptı. Prensin yatırım yaptığı bu şirketlerin arasında  McDonald’s’a alternatif bir vegan alternatif seçenekler sunan Beyond Meat and Plant Power Fast Food bulunuyor.

Prens Khaled konuyla ilgili, ‘’Folia menüsünün, doğal güzelliği ile tanınan bir mekanda tanıtılması ve hayata geçirilmesi ve bu doğrultuda Matthew Kenney ile işbirliğimiz için çok önemli bir dönüm noktasıdır. Dubai’yi sağlıklı bir mutfak için son derece önemli bir pazar olarak görüyoruz. BAE sakinlerinin yemeğin tadını çıkarırken hem mekanın hem de buradaki harika atmosferin tadını çıkaracağına inanıyoruz’’ diye konuşuyor.

Jumeirah Beach’teki Four Seasons Resort Dubai’de hayata geçen Folia menüsü içeriği ile BAE’de bir ilk. Menüde  ponzu limonlu soya sosunda marine edilmiş pancar kabuğu, kiraz domates, bebek patates ve zeytinli niş salatası; kekik kremalı pancar humusu, baharatlı yeşillikler, limon ve domates reçeli ile avocado gibi iştah açıcılar bulunuyor.

Folia menüsündeki başlangıç ve ana yemekler arasında; kavrulmuş kabak ve kral istiridye barbacoa ile doldurulmuş yeşil bitki takoları ve cacio e pepe sosunda noodle, kremalı kaju biber sosu ile erişte ilgi çekiyor.

Folia tatlısı olarak ise nefis Macadamia (Avustralya fındığı) kabuğunda, lezzetli, Hindistan cevizli kremalı börek yer alıyor. Fiyatlar ise menüdeki seçilen ürün başına 65 dirhemden (103 TL) başlıyor.

Aşçıbaşı Gilles Arzur  ‘’Misafirlerimiz daha çok tükettikleri yiyecekler ve bitki bazlı bir diyete geçmenin sağlığa olan faydalarıyla daha fazla ilgileniyorlar, bu yüzden böyle bir menüyü konuklarımıza sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz’’ yorumunu yapıyor.

Arabian Business