Dünyanın en iyi tenisçilerinin katıldığı Diriye Tenis Kupası’nın çekilişi yapıldı

Saudi Aramco sponsorluğunda yapılacak Diriye Tenis Kupası, Suudi Arabistan’ın ilk uluslararası tenis etkinliği olacak. Dünya 12 numarası İtalyan Fabio Fognini ve etkili servisleri ile ünlü ABD’li John Isner Diriye Arena’da oynanacak olan turnuvanın resmi açılış maçında karşı karşıya gelecekler.

Açılış maçının ardından üç Grand Slam şampiyonluğu bulunan İsviçreli Stan Wawrinka, dünya 10 numarası Fransız Gael Monfils ile karşılaşacak.

Günün üçüncü maçında dünya 5 numarası Danil Medvedev ile Alman Jan Lennard Struff arasında oynanacak. Günün son maçında ise 2019 Avusturalya Açık yarı finalisti Fransız Pouille ve dünya 11 numarası David Goffin karşı karşıya gelecek.

İLK SERVİS VURUŞU PRENS’TEN

Karşılaşmaların çekilişi Çarşamba günü Diriye Arena’da Suudi Arabistan Spor Genel Otoritesi Başkanı Prens Abdulaziz bin Turki al Faysal ve kupada yer alan tenisçilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Prens Abdulaziz, 15 bin seyirci kapasiteli stadın resmi açılışını gösteren ilk servis vuruşunu yaptı.

Diriye Arena’nın yapımı sadece iki ay sürdü ve stat, 10 bin metrekarelik bir alana sahip. Stat kısa bir süre içinde hafta sonu Anthony Joshua ve Andy Ruiz Jr. arasında yapılan tarihi dövüş maçına uygun hale getirildi.

SUUDİ ARABİSTAN BİRÇOK SPOR ETKİNLİĞİNE EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Prens Abdulaziz, “Dünyanın en iyi tenisçilerinden bazılarını Suudi Arabistan’a gelmiş olması şahsi olarak beni heyecanlandırıyor. Tenis, Diriye’de muhteşem bir dünya klasmanında spor, eğlence, müzik ve kültür festivaline katılıyor. Bu olağanüstü ve eşsiz arenada dünya ağır siklet şampiyonluğuna ev sahipliği yapmış olmamız da önemli bir olaydı. Ve şimdi ilerleyen günlerde daha fazla tarih yazmaya hazırız ”dedi.

Prens Abdulaziz, “Suudi Arabistan’da en iyi uluslararası tenis turnuvasına ilk kez ev sahipliği yapmak Suudi Arabistan için oldukça önemli bir spor olayı. Diriye Tenis Kupası, Suudi Arabistan’da erkek, kadın, genç veya genç yeni oyunculara ve tenis hayranlarına ilham verebilir. Amacımız, halkımızın tenisle ilgilenmesini, teniste yer almasını sağlamak ve millet olarak spor etrafında toplanmak” diye konuştu.

MAÇ BİLETİNE SAHİP OLANLAR KONSERE DE GİRECEK

Yarışmaya katılan sekiz ATP Tour süperstarın yanı sıra, Diriye Tenis Kupası da yıldızları parlayan Suudi Arabistanlı tenisçilerin karşılaşacağı bir Suudi Arabistan Özel maçına da ev sahipliği yapacak.

Riyad doğumlu Micheal Mmoh ile Suudi Arabistan’ın milli yıldızı Ammar Al Haqbani, turnuva finali öncesi karşı karşıya gelecek.

Diriye Tenis Kupası biletlerine sahip olan izleyiciler aynı zamanda 13 Aralık’taki Calvin Harris ve Major Lazer konserinin yanı sıra 14 Aralık’taki DJ Swedish House Mafia konserine de katılabilecekler.

Diriye Festivali kapsamında düzenlenecek konser, eğlence ve diğer etkinliklerin biletlerini www.diriyahseason.sa adresinden satın alabilir.

Arab News