Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Awwad Al-Awwad (sağda), Avrupa Parlamentosu İstihdam ve Sosyal İşler Komitesi Başkan Yardımcısı Tomas Zdechovsky ile Perşembe günü Brüksel’de görüştü. (Foto: Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Twitter hesabından)

Suudi Arabistan “ılımlı İslam modeli”

Avrupa Parlamentosu (AP) İstihdam ve Sosyal İşler Komitesi Başkan Yardımcısı Tomas Zdechovsky, Suudi Arabistan’ın “ılımlı İslam modeli” olduğunu söylüyor.

Suudi Arabistan İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Awwad Al-Awwad dün (12 Aralık 2019) Brüksel’de Avrupa Parlamentosu İstihdam ve Sosyal İşler Komitesi Başkan Yardımcısı Tomas Zdechovsky ile bir araya geldi. Görüşmeye Suudi Arabistan AB Büyükelçisi Saad bin Mohammed El-Arifi de katıldı.

Görüşmede, Suudi Arabistan’ın Avrupa Parlamentosu ile sosyal ve insani alanlarda işbirliğini geliştirmenin yollarının yanısıra, Suudi Arabistan’ın insan haklarını destekleme çabaları ve bu konuyla ilgili almış olduğu 60 kararın dahil olduğu reformlar gözden geçirildi.

Zdechovsky, Suudi Arabistan’ı aşırılıkçılıkla mücadeledeki rolünü ve İslam dünyasındaki konumunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, Suudi Arabistan’ı ılımlı İslam modeli bir ülke olarak nitelendirdi.

Arab News