Dünya Sağlık Örgütü (WHO) yetkilileri, kutsal kent Medine'de  Sağlıklı Şehirler Programı Üst Denetim Komitesi üyeleriyle beraber bir inceleme turunda Fotoğraf: SPA

WHO, Medine’yi sağlıklı şehir ilan etmeye hazırlanıyor

Taibah Üniversitesi rektörü ve Medine’deki Sağlıklı Şehirler Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı olan Dr. Abdul Aziz Al-Sarani, programın Dünya Sağlık Örgütü (WHO) standartlarının yüzde 97’sinden ve gerekli uygulamaların yüzde 90’ından fazlasını karşıladığını söyledi.

Al-Sarani çarşamba günü, Medine’nin sağlıklı bir şehir olarak akreditasyonu ile ilgili konuları görüşmek üzere Dünya Sağlık Örgütü yetkililerini kabul etti. Yaptığı açıklamada Dünya Sağlık Örgütü’nün küresel çabalarını, özellikle Sağlıklı Şehirler Programı’nı ve programın ülkeler üzerindeki sağlık, sosyal ve çevresel etkilerinden övgüyle bahsederek bu programın vatandaşların sağlık durumlarını iyileştirmeyi,  sağlık, çevre ve sosyal hizmetler gibi temel ihtiyaç alanlarının gelişimine öncelik vermeyi hedeflediğini belirtti.

Al-Sarani, Medine Emiri Prens Faysal bin Salman ve Medine Emiri Yardımcısı Prens Suud bin Halid El Faysal’a destekleri için teşekkür etti ve bunun Medine’deki tıbbi ve sağlık hizmetlerinin gelişimine yansıyacağını söyledi. Al-Sarani ayrıca, gerekli olan tüm standartlara ulaşılmasında katkısı olan katılımcı sektörlerin rolünü de övdü.

Arab News