Petrol zengini Kuveyt, 2020’de elektrikli araba ithal edecek

Kuveyt Bilimsel Araştırma Enstitüsü’ndeki yenilenebilir enerji programına katılan araştırmacı Doktor Haddab Al-Hamwi yaptığı özel açıklamada, otomobil şirketlerinin gelecek yıl 30 elektrikli otomobil ithal etmesinin planlandığını söyledi.

Al-Hamwi, Sanayi Kamu İdaresi Bakanlığı ve Elektrik ve Gümrük Bakanlığı ile işbirliği içinde Kuveyt Bilimsel Araştırma Enstitüsü’nün bu arabaları ithal etmek için gerekli düzenlemeleri ve kontrolleri yaptığını belirtti.

Al-Hamwi, Kuveyt Bilim İlerleme Vakfı’nın himayesinde ‘Zorlu iklim koşulları ışığında başkent Kuveyt City’de elektrikli otomobillerin performansını değerlendirme ve hazırlık için bir çerçeve oluşturma’ başlığı altında yenilenebilir enerji programı pilot projesinin hayata geçirildiğini de sözlerine ekledi.

AKÜSÜ VE KLİMASI TEST EDİLECEK

Proje ayrıca, Kuveyt iklim şartları altında elektrikli araçların çalışmasını, araçların akü performansını ve klima sistemini test etmeyi hedefliyor.

Al-Hamwi, enstitünün 7 ay önce elektrikli bir araba ithal ettiğini ve aracın şarj süresi ve diğer donanımlarıyla ilgili bir dizi deneylerin yaptığını açıkladı.

Arab Times