BAE, sosyal medyanın kullanılmasında küresel bir model oldu

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), tüm siyasi, ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda aradığı kalkınma hedeflerine hizmet etmek için sosyal medyanın yayılmasının ve kamuoyu üzerindeki güçlü etkisinin nasıl kullanılacağına dair benzersiz bir küresel model sunuyor.

BAE, temel mesajlarının yenilikçi stratejiler yoluyla sosyal medyadaki alanlarda yurtiçinde ve yurtdışında yayınlanmasına katkıda bulundu, üst düzey yetkililer, ilgili sayfaları ve siteleri kullanarak halkla iletişimi geliştirdi ve onların ihtiyaçlarını ve hükümetten beklentilerini dinledi.

SOSYAL MEDYA KULLANIMI YAYGINLAŞTI

BAE, türünün ilk örneği olarak, BAE Başkan Yardımcısı ve Dubai Hakimi Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum’un Mart 2013’te sosyal paylaşım sitesi “Twitter” aracılığıyla yeni bakanlar kurumunu ilan etmesine tanık oldu.

Twitter, Facebook, Instagram, vb. sosyal medya platformlarının ortaya çıkmasının başlangıcından beri bakanlıklar, federal otoriteler ve yerel kurumlar bu medyayı haberlerini yaymak ve kamuoyunu çeşitli faaliyetlerden haberdar etmek için hızlı bir yol olarak kabul etti ve doğrudan kamuoyu ile iletişim kurmak ve sunulan hizmet düzeyine ilişkin görüşleri ve değerlendirmeleri almak için kullandı.

“Crowd Analyzer” tarafından hazırlanan 2019 Sosyal Paylaşım Siteleri Raporu’na göre, BAE’deki sosyal paylaşım sitelerinde “Facebook, Instagram, Twitter, Snapchat ve LinkedIn” aktif hesapların sayısı yaklaşık 20,8 milyon hesaba ulaştı.

BAE’deki aktif sosyal paylaşım sitelerinin hesapları Facebook’ta 8,8 milyon hesap, Linkedin’de dört milyon aktif hesap, Instagram’da 3,7 milyon, Twitter’da 2,3 kullanıcı ve yaklaşık iki milyon aktif hesapta “Snapchat” sitesi için oldu.

KADINLAR DA KULLANMAYA BAŞLADI

Facebook, Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki ana sosyal paylaşım sitelerinde aktif hesapların yaklaşık yüzde 42,2’sini kapsadı, 6,5 milyon’u erkekleri, 2,3 milyonunu kadınları oluştururken, alışveriş ve moda için 7,1 milyon kullanıcı ve 6,1 milyon kullanıcı müzik, gıda için yaklaşık 6 milyon, 5,4 milyon oyun ve spor için 4,8 civarında kullanıcı olduğu doğrulandı.

Twitter sitesinin payı Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki toplam aktif iletişim hesaplarının yüzde 11’ine yükselirken, ülkedeki toplam aktif hesaplar 2,3 milyon hesaplara ulaştı, 1,56 milyon hesap erkeklere yaklaşık 736 bin hesap kadınlara ait oldu.

Instagram’ın payı, aktif hesapların yaklaşık yüzde 17,7’sini oluştururken, erkekler için 2,3 milyon, kadınlar için 1,4 milyon şeklinde oldu ve alışveriş için 3,2 milyon hesap, gıda için 2,8 milyon kullanıcı ve oyunlar için 2,7 milyon, seyahat için üç milyon kullanıcı, 3,1 milyon müzik ve 2,6 milyon spor hesabı dikkat çekti.

Linkedin, erkekler için 2,84 hesap ve kadınlar için 1,16 milyon aktif hesap dahil olmak üzere ülkedeki aktif ağ sitelerinin tabanının yüzde 19,2’sini, “Snapchat” sosyal ağ sitelerinde aktif hesapların yüzde 9,5’ini oluşturdu, 881 bin erkek kullanıcı ve yaklaşık 1,14 milyon kadın hesabı oluşturdu.

Şeyh Muhammed bin Raşid Al Mektum, BAE kişiliğinin sosyal medyada uyması gereken 10 karakteristiği belirledi: İnsanlarla etkileşiminde Zayed’in ahlakını ve imajını temsil etmesi, BAE’nin bilgi, kültür ve medeni seviyesini yansıtmak, hakaretlerden ve alçakgönüllülükten uzak olan her şeyden uzak durmak ve diyalogda tartışmayı ve mantığı kullanan ve güzel fikirle, diğer insanlara faydalı olmak için bilimsel bir figür olmak, Ülkenin içinde bulunduğu, küresel çevresiyle bütünleşen, dilini konuşan, konularıyla ilgilenen, geleceği ile pozitif etkileşimde bulunan toplumsal bir kişilik olmak, farklılıkları kabul etmek ve diğer insanlarla köprüler kurmak, vatanıyla gurur duymak ve mutluluğunu yansıtmak.

WAM